Bitcoin stijging zorgt voor $147 miljoen aan geliquideerde shorts in cryptomarkt

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft de grens van $51.000 overschreden, waardoor speculanten die hadden ingezet op een prijsdaling aanzienlijke verliezen leden. Volgens gegevens van het analysebedrijf CoinGlass hebben beleggers die shortposities op BTC hadden, meer dan $79 miljoen verloren in de afgelopen 24 uur. Over alle cryptomunten heen zijn shortposities ter waarde van $147 miljoen geliquideerd in dezelfde periode.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $51.680, een stijging van meer dan 6% in de afgelopen dag en 20% in de afgelopen week. Ondanks deze recente winsten, ligt de prijs van Bitcoin nog steeds 25% lager dan zijn all-time high van $69.044 in november 2021.

Deze ontwikkeling volgt op een significante instroom van kapitaal in grote crypto-investeringsproducten, met name in de 10 Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), die recentelijk goedkeuring kregen van de U.S. Securities and Exchange Commission op 10 januari. Sindsdien is er veel kapitaal in deze fondsen gestroomd, wat de prijs van bitcoin aanzienlijk heeft opgedreven. Deze fondsen worden gedekt met echte bitcoin, waardoor zij deze dus uit de markt moeten halen.

Een rapport van CoinShares van afgelopen maandag onthulde dat er vorige week maar liefst $1,1 miljard in de op digitale activa gerichte fondsen is gevloeid. De Bitcoin halvering, een geanticipeerde gebeurtenis in de cryptogemeenschap, staat ook voor de deur en wordt rond 20 of 21 april verwacht. Deze gebeurtenis, gecombineerd met de recente prijsstijging, zorgt voor veel speculatie en discussie binnen de cryptogemeenschap.

De recente prestaties van Bitcoin tonen de dynamiek en volatiliteit van de cryptomarkt. Beleggers die hun kaarten goed speelden, profiteren nu van de opwaartse trend, terwijl degenen die op een daling gokten, hun posities zien verdampen. Deze ontwikkelingen benadrukken de risico’s en kansen in de snel veranderende wereld van cryptocurrency.


The post Bitcoin stijging zorgt voor $147 miljoen aan geliquideerde shorts in cryptomarkt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.