Bitcoin Stabiliseert Boven $70K: Opmaak Voor Stijging Naar $75-$80K

De Bitcoin koers heeft zich de laatste dagen opvallend goed boven de $69.000 weten te houden, een prijsniveau dat eerder nog als weerstand diende. Onlangs is het ons gelukt om de trend op kortere termijnen weer bullish om te buigen. Dit roept de vraag op: staan we aan de vooravond van een nieuwe stijging richting $75.000 en hoger?

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek

In deze update richten we onze aandacht exclusief op de 1-uurs grafiek, om te analyseren wat de huidige trend ons vertelt over de mogelijke toekomstige bewegingen van Bitcoin.
In onze vorige update(s) hebben we uitvoerig de lokale trend besproken op dit lagere tijdsbestek. Uit de laatste update halen we onderstaande quote aan:

‘Het terugwinnen van de 200 MA’s zou een eerste teken van kracht zijn. Mocht Bitcoin er vervolgens ook in slagen om het gebied rond $69.000 te overtreffen, dan opent dat de deur naar verdere stijgingen, op jacht naar nieuwe hoogtepunten.’

Deze zondag is het ons, na verschillende pogingen, gelukt om de MA’s terug te winnen. Sindsdien is de koers met 9% gestegen. We hebben ook het gebied rond de $69.000 doorbroken en recent omgezet in een stevig nieuw supportgebied. Ook wel een bullish retest genoemd, zie zwarte pijl in grafiek.

Op dit moment zien we geen redenen waarom de koers de komende dagen niet zou kunnen stijgen richting $75.000 of zelfs $80.000.

De situatie verandert pas als we het supportgebied $69.000 verliezen, samen met een daling onder de 200 MA’s. Deze gemiddelden neigen momenteel weer omhoog, wat suggereert dat ze binnenkort kunnen samenvallen met ons supportgebied, voor extra steun. Mochten we daadwerkelijk genoemde prijsniveaus verliezen, moeten we onze aandacht opnieuw verleggen naar lagere niveaus van $63.000 en $60.000.

Verander Nooit een Winnend Team

Onze analyse is eenvoudig; we gebruiken geen complexe indicatoren of ingewikkelde methoden. We volgen gewoon de trend, van hogere naar lagere tijdframes, om zo onze verwachte richting te bepalen. Dit systeem en de juiste instelling hebben ons de afgelopen maanden succes gebracht. We zien daarom geen reden om ons systeem te veranderen. Zoals het gezegde luidt: “Verander nooit een winnend team.”

Wat we op dit moment zien, is dat alle relevante tijdframes – wekelijks, dagelijks en per uur – een opwaartse trend vertonen en dit kan zelfs een vijfjarige nog zien. Dit betekent dat we waarschijnlijk, dit is het meest aannemelijke scenario, onze weg omhoog zullen vervolgen richting $75.000 en daarna $80.000.

Betekent dit dat we verwachten dat dit de pieken zullen zijn? Zeker niet. In een bullmarkt proberen we geen pieken te voorspellen, omdat die vaak hoger liggen dan men verwacht. Om dezelfde reden voorspelden we tijdens de bearmarkt niet waar de bodem zou liggen, aangezien die ook vaak lager uitviel dan velen dachten.

We volgen simpelweg de trend en passen onze verwachtingen aan als de trend breekt. Op dit moment zou dat het geval zijn als we onder de 200 MA’s kwijtraken. Dat betekent niet direct dat we bearish worden; het betekent alleen dat een daling naar $60.000 vanaf dat punt een stuk waarschijnlijker wordt.

Als we vervolgens de opwaartse trend op hogere tijdsbestekken verliezen, duidt dit op een mogelijke grotere trendverandering en een langere periode van koersdalingen.

Momenteel is dit dus verre van het geval, dus richten we ons op het bereiken van een nieuw all-time high ergens in de nabije toekomst, op korte termijn. En we houden rekening met de mogelijkheid dat de (tijdelijke) top veel hoger kan zijn dan de meeste mensen verwachtten. Dit is tenslotte wat alle tijdsbestekken ons op dit moment vertellen.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos

 


The post Bitcoin Stabiliseert Boven $70K: Opmaak Voor Stijging Naar $75-$80K appeared first on Bitcoinmagazine.nl.