Bitcoin stabiel, terwijl memecoins kelderen – is het meme-seizoen voorbij?

Memecoins doen het vandaag een stuk minder dan bitcoin en de rest van de markt. Is dat een teken dat handelaren hun aandacht weer verleggen naar bitcoin en daarmee naar het meer serieuze deel van de markt? Memecoins als Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE) staan vandaag allemaal behoorlijk zwaar in het rood.

Memecoins onderuit

De totale market cap van memecoins is de afgelopen 24 uur met 3,1 procent gedaald naar 54,276 miljard dollar. Grote dalers zijn onder andere Dogecoin, Shiba Inu en Pepe, die alledrei rond de 5 procent van hun koerswaarde moesten inleveren.

Ook Jeo Boden en Doland Tremp doen het in aanloop naar de verkiezingen nog niet goed. Doland Tremp ging met 4,4 procent onderuit, terwijl Jeo Boden zelfs een verlies van 12,9 procent moest opschrijven.

Dat er sprake is van gigantische volatiliteit voor deze munten is duidelijk. Het afgelopen uur stond er voor Jeo Boden namelijk weer een stijging van 5,2 procent op de borden.

Vaak zie je dat dit soort munten speelgoed voor professionele handelaren zijn, die continu met de emoties van de markt spelen.

Zwakke marktstructuur voor altcoins

Vanuit een historisch perspectief is de bullmarkt meestal gedreven door een rally in altcoins. Voorlopig blijft het seizoen van de altcoins echter uit en ziet de structuur van de markt er ook niet sterk uit voor de kleine broertjes en zusjes van bitcoin.

De totale market cap van altcoins waar alleen bitcoin en ethereum niet aan meedoen is bezig aan een behoorlijke terugval, na een rally die in oktober 2023 begon.

Sinds de eerste week van april is de TOTAL

3, zoals deze lijst genoemd wordt, met 15 procent gedaald naar 661,41 miljard dollar.

Wat opvalt is dat Solana vandaag als enige top 10 munt in de plus staat. Dat heeft er misschien mee te maken dat handelaren hun memecoins verkopen, die met name op Solana populair zijn, om daar vervolgens Solana voor terug te krijgen.


The post Bitcoin stabiel, terwijl memecoins kelderen – is het meme-seizoen voorbij? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.