Bitcoin heeft eindelijk weer de $50.000 doorbroken afgelopen maandag. Deze prijsstijging komt door een toegenomen interesse van institutionele beleggers, de verwachting van een wijziging in het rentebeleid en de naderende schaarste als gevolg van de bitcoin halvering. Deze situatie verschilt duidelijk van twee jaar geleden, toen bitcoin voor het laatst deze prijs bereikte in december 2021. Laten we eens kijken wat er zo anders is ten opzichte van iets meer dan twee jaar geleden.
Crypto in een lange bearmarkt
Destijds stond de cryptomarkt op het punt om een langdurige bearmarkt in te gaan. Iets wat de meeste beleggers niet zagen aankomen. Deze neergang kwam gekenmerkt door 11 opeenvolgende renteverhogingen in de Verenigde Staten, de ondergang van verschillende grote bedrijven, zoals FTX, en een aanzienlijke terugtrekking van particuliere beleggers uit de cryptomarkt, wat leidde tot een aanzienlijke daling van de waarde van bitcoin.
The last time #BTC was at $50,000:
– >50% of supply held by lettuce hands
– Terra/Luna running ponzi
– FTX selling paper BTC
– GBTC premium buyers getting rekt
– Precipice of fastest rate hike in history
– Super Bowl “crypto” ads#BTC at $50,000 today:
– 70% of supply held by… pic.twitter.com/yL4ZdiFyzJ— Mitchell (@MitchellHODL) February 12, 2024
Bitcoin halvering in april
Echter, de huidige prijsstijging van bitcoin vindt plaats tijdens een steeds gunstiger macro-economische omstandigheden voor risicovolle activa zoals bitcoin, aldus Josh Gilbert, marktanalist bij eToro. Hij benadrukt de aanstaande bitcoin halvering in april als een belangrijke aanjager voor het optimisme onder beleggers. Dit evenement, waarbij de beloningen voor bitcoin miners worden gehalveerd, wordt algemeen gezien als een positieve ontwikkeling voor de prijs van bitcoin op de lange termijn.
Positieve invloed bitcoin ETF’s
Daarnaast wijst Gilbert op de bemoedigende prestaties van Bitcoin ETF’s, die verder vertrouwen in de markt hebben gebracht door aan te tonen dat institutionele beleggingen in bitcoin toenemen. Een rapport van CoinShares op 12 februari wees uit dat spot Bitcoin ETF’s in slechts de afgelopen week $1,1 miljard aan instroom hebben aangetrokken, wat de grootste instroom in een periode van zeven dagen markeert sinds deze ETF’s voor het eerst werden gelanceerd op 11 januari.
Minder belangstelling van particuliere beleggers
In tegenstelling tot de levendige institutionele interesse, is de betrokkenheid van particuliere beleggers in cryptocurrency bescheiden gebleven. Crypto analist Will Clemente suggereert dat dit een fundament kan vormen voor een stabielere groeitraject voor de bredere markt. Gegevens van Google Trends onthullen een scherpe afname in de zoekinteresse voor “bitcoin”, van een score van 39 in december 2021 naar ongeveer de helft nu, wat wijst op een lager niveau van belangstelling van particuliere beleggers in bitcoin.
The post Bitcoin Schiet Weer Door $50.000: De Factoren die Deze Keer de Koers Bepalen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.