Bitcoin schiet Tesla voorbij op basis van market cap

De koersexplosie van bitcoin van de afgelopen dagen betekent dat de digitale munt qua market cap weer groter is dan het Tesla van Elon Musk. Voor veel bitcoiners zal dat als een ‘zoete wraak’ voelen, omdat Tesla in 2021 bitcoin liet vallen als betaalmiddel vanwege het energieverbruik van de mining-sector.

Na een zware bearmarkt leeft bitcoin nu weer op en hoeft het nog maar een paar grote namen voor zich te dulden.

Warren Buffet en Mark Zuckerberg in het vizier

Op dit moment moet bitcoin omhoog kijken naar het Berkshire Hathaway van Warren Buffet en het Meta van Mark Zuckerberg. Berkshire Hathaway mag zich rijk rekenen met een market cap van 757,56 miljard dollar en het Meta van Mark Zuckerberg komt binnen op plek 9 in de lijst met een marktwaarde van 823,76 miljard dollar.

Daarna wordt de sprong groter. De nummer 8 op de lijst is namelijk NVIDIA dat een market cap van 1,159 biljoen dollar heeft. Om dat niveau te bereiken moet bitcoin echt nog een behoorlijke sprong maken vanaf het huidige koersniveau.

Vervolgens wordt het echt interessant, want dan komen we zilver tegen; dat volgens de lijst van CompaniesMarketCap.com een market cap van 1,281 biljoen dollar heeft.

Wat dat betreft heeft bitcoin dus nog genoeg te winnen en is het ten opzicht van sommige grote namen uit de traditionele financiële wereld echt nog een kleine jongen. Laten we hopen dat de Spot Bitcoin ETF van bijvoorbeeld BlackRock daar verandering in kan brengen.

De ultieme asset

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om de eerste plek op deze lijst te bereiken. Op het moment van schrijven behoort die positie toe aan goud, de ultieme rivaal van bitcoin.

Goud heeft zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien een gigantische market cap van 12,950 biljoen dollar. Om dat te bereiken moet de bitcoin koers vanaf hier nog ongeveer 18x over de kop.

Dat zou een bitcoin koers van ongeveer 660.000 dollar opleveren. Daar zijn we nog lang niet, maar dat betekent natuurlijk niet dat we hier niet over mogen dromen.


The post Bitcoin schiet Tesla voorbij op basis van market cap appeared first on Bitcoinmagazine.nl.