Bitcoin schiet naar $71.500, een nieuw record

De bitcoin prijs is naar $71.500 geschoten op de Bitstamp grafiek. Het is het hoogste punt voor de cryptomunt ooit. Alle wallets staan in het groen, bitcoin verkent nu onbekend historisch terrein.

Bitcoin all-time high

BTC rijgt het ene record na het andere record aaneen. Belangrijke drijver blijken de exchange traded funds (ETF’s), bitcoinfondsen met fysieke bitcoins als onderliggende asset.

Partijen zoals BlackRock en Fidelity móeten bitcoin komen om nieuwe aandelen voor die fondsen uit te geven. Daarnaast is er een belangrijke groep, de langetermijnhouders (hodlers) die tegen deze huidige prijzen nog niet gaan verkopen. Zij blijven gewoon periodiek doorsparen, een belangrijke onderlegger voor de prijs en waardoor de bodem van bitcoin steeds hoger komt te liggen volgens on-chainanalisten. Ook nemen speculaties toe dat naast MicroStrategy een volgende beursgenoteerde firma bitcoins op de balans gaat zetten. Die geruchten voeden de ‘fear of missing out’, een sterke emotie onder beleggers om de boot te missen. Dat drijft de vraag op. Over circa 6 weken vindt ook de halaving plaats, de beloning van bitcoinminers halveert, wat neerkomt op 450 bitcoins per dag die gedolven worden in vergelijking met de 900 stuks nu.

Op moment van schrijven schiet de prijs verder omhoog. Volgens Willy Woo krijgt de markt steeds meer tekenen van een bullmarkt en hebben ‘we’ de bear, ingezet met het FTX-drama, nu echt van ons afgeschud.

In een latere tweet vandaag gaat hij nog dieper in op de materie.

Houd altijd rekening met forse correcties, bitcoin is een zeer volatiel beest. De munt kan 60% tot 80% corrigeren in een bearmarkt. Opvallend is dat de correcties in de huidige bearmarkt procentueel lager liggen dan in de periode 2018-2021.

Ether boven de $4.000

Ook ethereum schrijft een prijs van boven de $4.000 op de borden.


The post Bitcoin schiet naar $71.500, een nieuw record appeared first on Bitcoinmagazine.nl.