Bitcoin schiet naar $56.500, de hoogste prijs sinds december 2021

 

De bitcoinkoers is in het tijdsbestek van een paar uur enkele duizenden dollars gestegen. Momenteel betaal je voor één hele coin maar liefst $56.500. Gisteren rond hetzelfde tijdstip was dat nog ongeveer $51.000.

Bitcoin steeg met ongeveer 10% en staat nu op niveaus die het lang niet heeft gezien. Het is de hoogste koers sinds 1 december 2021. De prijsstijging volgt op een vlakke periode van bijna twee weken waarin er vrij weinig gebeurde.

Bitcoin bestaat nu 4942 dagen, en maar liefst 4832 dagen daarvan stond de koers hoger dan die vandaag de dag staat. Je voelt hem al aankomen: op slechts 110 dagen sinds de creatie van bitcoin was het waardevoller dan vandaag. Daarmee staan de zogenoemde Bitcoin Profitable Days op 97,8%.

Door de stijging van de koers, is de marktkapitalisatie van bitcoin nu ook weer door de $1.100 miljard geschoten. Het loopt daarmee uit op andere cryptovaluta, die minder dan 10% stegen in het afgelopen etmaal. Ethereum profiteerde van een groei van 4%, terwijl BNB (3%), Solana (6%) en XRP (3%) in het groen staan.

Als we iets verder uitzoomen, zien we de volgende prijsontwikkeling:

  • +9% in de afgelopen dag
  • +31% in the afgelopen maand
  • +132% in het afgelopen jaar
  • +1321% in de afgelopen vijf jaar

Een reden voor deze abrupte stijging is niet zomaar aan te wijzen. Wel werd gisteren bekend dat het de meest succesvolle dag voor de Amerikaanse bitcoin ETF’s was. De negen exchange traded funds braken een nieuw record qua handesvolume van $2,4 miljard. Dit is ongeveer het dubbele van het gemiddelde dagelijkse volume. IBIT van BlackRock deed het helemaal goed: ze waren goed van $1,3 milard aan volume.


The post Bitcoin schiet naar $56.500, de hoogste prijs sinds december 2021 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.