Bitcoin schiet door $51.700, Cathie Wood bullish op ETF’s

De bitcoin prijs is vanochtend naar $51.700 geschoten, het hoogste punt van de koers sinds december 2022. Een nette plus van 3,5% over de afgelopen 24 uur. Afgelopen week gaat het om een pomp van maar liefst 20%.

De market cap is boven de 1.000 miljard dollar gestegen, merkt analist _Checkmate op.

De vraag naar bitcoins neemt toe door bedrijven zoals BlackRock die bitcoinfondsen (ETF’s) aanbieden op beurzen. Ook de komende halving in april, waarbij er 450 nieuwe bitcoins per dag worden gedolven in plaats van 900 bitcoins per dag, draagt bij aan de hype. Ook trappen centrale banken op de rem nu de inflatie afneemt en de rente waarschijnlijk niet meer gaan stijgen.

Cathie Wood bullish over ETF’s

Een van de vermogensbeheerders die bullish is, is Cathie Wood, oprichter en CEO van ARK Investment Management. Zij zegt in de “Take On the Week” podcast van The Wall Street Journal dat ze verrast is als er andere ETF’s op de markten dan bitcoin en ether.

ARK heeft zich verenigd met crypto-asset manager 21Shares, met als doel een van de eerste in de VS gevestigde ETF’s te lanceren die ether, de op één na grootste cryptocurrency en de munt van de ethereum-blockchain vasthouden. De samenwerking volgt op de goedkeuring van hun spot Bitcoin ETF, een van de eerste reeks van tien, die zijn goedgekeurd door toezichthouders in de Verenigde Staten.

De SEC heeft echter nog geen duidelijk standpunt ingenomen over de classificatie van ether, ondanks dat SEC-voorzitter Gary Gensler BTC een ‘commodity’ noemt.

Bovendien heeft vermogensbeheerder Franklin Templeton op maandag een aanvraag ingediend voor Ethereum ETF’s.

Vorige week zag Wood de verschuiving van goud naar bitcoin op. Ze zegt: “Relatief gezien ten opzichte van goud is bitcoin gestegen. Er is nu een overstap naar bitcoin en we denken dat dit zal blijven bestaan, want nu is er een gemakkelijkere manier is om toegang te krijgen tot bitcoin.”

Over de lancering van een spot Bitcoin ETF zei Wood dat ze niet verrast was door de onmiddellijke prijscorrectie, maar benadrukte ze de langetermijnhoudpatronen van de meeste Bitcoin-bezitters. Ze merkt op dat “15 miljoen van de 19,5 miljoen bitcoin die momenteel in omloop zijn, in 155 dagen niet zijn verplaatst,” wat wijst op een stabiele, langetermijnvisie onder cryptocurrency-investeerders.


The post Bitcoin schiet door $51.700, Cathie Wood bullish op ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.