Bitcoin rolt december binnen boven de $38.000

Voor de derde keer in één week tijd is bitcoin terug op de koers waar de ellende in april 2022 begon, het niveau van 38.000 dollar.

De grote vraag is of de bulls het voor elkaar kunnen krijgen om de bitcoin koers boven dit niveau te houden. Dat gaan we vandaag en mogelijk later dit weekend zien en misschien zit er nog wel meer in het vat voor de digitale munt.

Derde keer sinds afgelopen vrijdag

De huidige stijging boven de 38.000 dollar betekent in ieder geval de derde trip van bitcoin boven deze psychologische grens, die tot op heden te lastig bleek om te overwinnen voor de bulls.

Waarschijnlijk zien we de stijgingen op dit moment nog altijd vanwege de hype omtrent de Spot Bitcoin ETF, maar ook vanwege het beige book van de Federal Reserve waarin ze toch redelijk positief zijn over de economie.

Dat is een goede ontwikkeling, omdat een solide Amerikaanse economie betekent dat we mogelijk geen recessie krijgen en dat is positief voor de bitcoin koers.

Een zachte landing betekent in potentie dat bitcoin vanaf hier verder kan stijgen en aan een eventuele bullmarkt kan beginnen.

De hele markt kleurt groen

Op dit moment is het overigens niet alleen bitcoin wat de klok slaat op de markt. De bitcoin koers klokt op het moment van schrijven binnen op 38.416 dollar en staat daarmee op een plus van 1,99 procent.

Ethereum doet het vandaag nog beter met een stijging van 3,63 procent en een koers van 2.099 dollar.

Vergeet echter niet dat de market cap van bitcoin ongeveer driemaal groter is dan die van ethereum. Om die reden zou de stijging van 2 procent voor bitcoin voor ethereum een stijging van ~6 procent opleveren.

Wat dat betreft is het ook lastig om de twee met elkaar te vergelijken. Er gaat simpelweg veel meer serieus kapitaal om in bitcoin.


The post Bitcoin rolt december binnen boven de $38.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.