Bitcoin project Mezo haalt $21 miljoen op, Pantera Capital doet mee

Bitcoin project Mezo, opgericht door Matt Luongo’s Thesis, heeft 21 miljoen dollar aan durfgeld opgehaald in de markt, zo meldt The Block.

Bitcoin project Mezo

De Amerikaanse investeringsfirma Pantera Capital leidt de financiering, en ook Multicoin Capital, Hack VC, ParaFi Capital, Nascent, Draper Associates, Primitive Ventures, Asymmetric Ventures doen mee, zo blijkt uit een verklaring van Thesis.

Thesis is in december 2023 begonnen met het werven van fondsen voor Mezo en sluit deze ronde deze week af. De ronde vond plaats in twee tranches, in totaal $21 miljoen, zo verklaart Luongo aan The Block. Hij weigert te reageren op de waardering en de structuur van de ronde, maar Mezo gaat wel een eigen native token krijgen.

Thesis noemt Mezo een “economische laag” op het bitcoinnetwerk. Het project wil een “ecosysteem van applicaties ontwikkelen op de economische behoeften van gebruikers, van boodschappen tot collegegeld”.

Mezo gebruikt “proof of HODL” als consensusmechanisme. Gebruikers beveiligen namelijk het netwerk door bitcoins en MEZO tokens te blijven hodlen. Die gebruikers krijgen dan een beloning doordat hun bitcoin op het netwerk worden vastgeklikt.

Bitcoin stortingen

Mezo heeft de bitcoinstortingen geopend en al ruim $26 miljoen aan waarde aangetrokken. Mezo zegt dat hoe langer de bitcoinstortingen door gebruikers zijn vergrendeld, hoe groter hun HODL-score zal zijn. De HODL-score is een puntenprogramma.

Gebruikers zullen vijf eenmalige uitnodigingen ontvangen om aan hun vrienden door te sturen om hun lid te maken van Mezo. Vervolgens zal Mezo wederzijdse inkomsten verdelen op basis van de duur en het bedrag van de bitcoinstortingen van hun vrienden gemaakt via de uitnodigingen.

Naast BTC kunnen gebruikers TBTC van Thesis, wat ‘wrapped’ bitcoin is, en ook ‘wrapped’ bitcoin WB TC, storten bij Mezo, zo legt Luongo uit aan The Block.

De financiering van Mezo brengt de totale financiering van alle Thesis-projecten op meer dan $90 miljoen. Momenteel werken 48 mensen aan Thesis-projecten, en Luongo is van plan om het aantal werknemers dit jaar bijna te verdubbelen.


The post Bitcoin project Mezo haalt $21 miljoen op, Pantera Capital doet mee appeared first on Bitcoinmagazine.nl.