“Bitcoin prijs van $150.000 in deze bull cyclus”, stelt Bernstein

Analisten van Bernstein blijven bij hun voorspelling van een bitcoin prijs van $150.000, zo meldt The Block vandaag.

Bitcoin prijs van $150.000

Ondanks dat bitcoin de afgelopen weken een forse correctie heeft doorgemaakt, geloven analisten bij het Amerikaanse investeringshuis Bernstein dat BTC “verre van klaar is.” Tegenover diverse media blijven ze herhalen dat bitcoin deze cyclus $150.000 zal bereiken. Naar verwachting tegen het einde van 2025.

“We voelen ons zelfs nog zekerder over die voorspelling en de statistieken geven aan dat we ons nog in een gezonde cyclus bevinden, die nog in zijn beginfase zit,” schrijven Gautam Chhugani en Mahika Sapra in een notitie aan hun klanten. “Het risico-rendementsprofiel blijft hier aantrekkelijk.”

De analisten delen hun visie dat de recente dip naar ~$56.500 effectief “de overtollige leverage op futurescontracten op cryptobeurzen heeft opgeruimd.” Ze wijzen er bovendien op dat bitcoin exchange-traded funds in de Verenigde Staten na acht opeenvolgende dagen van uitstroom weer een nettostroom laten zien.

Zelfs de geconverteerde GBTC ETF van vermogensbeheerder Grayscale registreerde $63 miljoen aan netto instroom afgelopen vrijdag. En dat na een periode van 78 dagen van uitstroom. “Dit is significant omdat GBTC een bron van aanzienlijke en voortdurende verkoop is geweest, die de nieuwe 9 ETF’s hebben moeten absorberen.”

De analisten van Bernstein noemen ook sterke algemene instromen in ETF’s gedurende de afgelopen drie maanden, bedrijven die bitcoin overwegen te kopen als reserve, een stabiele post-halving-hashrate, gezonde post-halving stransactiekosten en enigszins afgekoelde prijzen voor bitcoin-mijnbouwapparatuur als gezonde tekenen voor de algehele bitcoinmarkt.


The post “Bitcoin prijs van $150.000 in deze bull cyclus”, stelt Bernstein appeared first on Bitcoinmagazine.nl.