“Bitcoin prijs stuitert door $40.000 dit jaar”

De prijs gaat dit jaar door de $40.000 heen nadat Binance met het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geschikt en na de schuldbekentenis van voormalig CEO Changpeng Zhao, zo voorspelt Matrixport-analist Markus Thielen.

Nog mooiere tijden voor bitcoin

De overeenkomst van Binance om $4,3 miljard aan boetes te betalen markeert een van de grootste bedrijfsschikkingen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Na aftreden als CEO zal Zhao een boete van $50 miljoen betalen en een persoonlijke borgstelling van $175 miljoen. Hij riskeert ook een mogelijke gevangenisstraf van 18 maanden, met een hoorzitting gepland voor 23 februari.

Het resultaat, minder ernstig dan een gevreesde boete van $10 miljard en zonder beschuldigingen van Binance van het misbruiken van gebruikersfondsen of vermeende marktmanipulatie, suggereert dat het waarschijnlijk een van de top drie beurzen zal blijven gedurende de komende 2 tot 3 jaar, betoogt de analist.

Ondanks dat het Binance-nieuws aanvankelijk wordt gezien als een risico-evenement, ondervindt bitcoin slechts een tijdelijke correctie, aldus Thielen, die terugkwam van het niveau van $36.000 in een “krachtige tegenreactie”, waarbij “het onvermijdelijk is dat bitcoin boven $40.000 stijgt”.

“We verwachten dat bitcoin tegen het einde van deze maand de $38.000 zal overschrijden met een waarschijnlijkheid van 80%, gevolgd door een rally boven $40.000 in december met 90% waarschijnlijkheid,” voegt Thielen eraan toe.

Bitcoinseizoenen

Oktober 2023 zag de prijs van bitcoin met 28% stijgen, een trend die kan voortduren met de verwachte goedkeuring van een bitcoin spot ETF in de VS, zei de Matrixport-analist, iets dat het vertrouwen in bitcoin als een legitieme activaklasse verder zou onderstrepen.

Seizoensgebondenheid is een andere factor, met gemiddelde decemberrendementen van 12%, die bitcoin alleen al op basis van deze maatstaf naar $42.000 zouden kunnen opstuwen, voegde hij eraan toe.


The post “Bitcoin prijs stuitert door $40.000 dit jaar” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.