Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin. Bitcoin is boven de $66.000 gestegen bij de opening van de Wall Street op 4 maart, ondanks “herhaalde” uitstroom van Grayscale, dat met zijn fonds GBTC veel investeerders trok de afgelopen jaren. Het fonds wordt omgebouwd tot een exchange traded fund (ETF).

Analisten houden Coinbase en afwijzing bitcoin prijs in de gaten

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView volgen de opwaartse beweging van bitcoin. De koers bouwt voort op een al sterke dag en heeft $66.483 bereikt op Bitstamp. De markt boekt snelle winsten na de wekelijkse afsluiting en staat 5% hoger. Een all-time high ligt op de loer, op minder dan 3.000 dollar.

Venturefounder, een medewerker van analysebedrijf CryptoQuant, denkt dat bitcoin mogelijk de gebeurtenissen van een week kan herhalen, waarbij plotselinge winsten volgden op volatiliteit nadat de grootste Amerikaanse beurs, Coinbase, crashte.

“Bijna 1% financieringsrente en $31 miljard aan openstaande belangen. Maak je klaar voor een ETF-koopsqueeze tot $69.000, Coinbase-circuitonderbreker en flash-dump op dezelfde dag weer. Dezelfde route als afgelopen maandag. Vandaag is makkelijk, de rest van de week zal moeilijk zijn,” voorspelt hij op X (voorheen Twitter).

Keith Alan, mede-oprichter van de handelsbron Material Indicators, is voorzichtiger en kijkt naar de niveaus waar bitcoin kan corrigeren. “We zien een klassiek Cup & Handle-patroon vormen op de macrografiek vanaf het ATH,” schrijft hij in zijn eigen X-bericht.

Alan erkent desondanks dat de markt de psychologische druk kan negeren en voorbij de recordhoogtes van $69.000 kan gaan. “De kanttekening bij dit idee is dat het vrij voorspelbaar is, dus de markt geeft ons misschien niet de makkelijke transactie omdat het graag zoveel mogelijk overbelaste handelaren straft,” concludeert hij. “Met dat in gedachten, kijk ik naar een terugkeer naar het macrokanaal als een potentieel punt van afwijzing. Dat bevindt zich momenteel in het bereik van $74k – $75k, maar als het even duurt om daar te komen, verschuift die lijn hoger.”

BTC-prijs negeert toenemende uitstroom van GBTC

Opmerkelijk op de dag was de opwaartse beweging van de BTC-prijs die voortging ondanks toenemende uitstroom van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Na een aanzienlijke daling in de tweede helft van februari, zagen we in maart de uitstroom van richting veranderen, waarbij de telling voor 4 maart de grens van een half miljard dollar overschreed. “Uitstroom bij Grayscale versnelt zeker opnieuw boven $60K,” schrijft de populaire handelaar Daan Crypto Trades als reactie, waarbij hij GBTC-gegevens uploadde van crypto-intelligentiebedrijf Arkham.

Ondanks de dagelijkse afname sinds half januari blijft GBTC het grootste Bitcoin-investeringsvoertuig qua BTC-holdings. De holdings per 4 maart, volgens gegevens van monitoringbron CoinGlass, bedroegen 428.540 BTC ($28,9 miljard).


The post Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.