Bitcoin Prijs Blijft Stijgen: Dit Is Waarom de Whales Bullish Zijn

Ondanks dat Bitcoin onder de grens van $39.000 was gekomen vorige week, heeft de munt toch een aardig herstel getoond. Bitcoin is namelijk meer dan 10% gestegen in slechts één week. Maar wat zijn precies de redenen waardoor Bitcoin toch weer aan het stijgen is? In dit artikel kijken we naar de achterliggende factoren!

Toegenomen handelsvolume in IBIT

De opleving van de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de afnemende impact van de verkoop door Grayscale en een belangrijke mijlpaal in de Web3 wereld. Bloomberg-analist James Seyffart benadrukte dat BlackRock’s Spot Bitcoin ETF, IBIT, bijna gelijk was aan Grayscale’s GBTC in handelsvolume, een belangrijk moment in de langdurige dominantie van GBTC op de markt voor crypto spot ETF’s. Deze toestroom van handelsvolume in IBIT wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor de prijs van Bitcoin, die mogelijk het uitstroomgedomineerde volume van GBTC kan compenseren.

Bitcoin whales blijven bullish

Bovendien hebben grote Bitcoin whales hun vertrouwen in Bitcoin getoond te midden van deze marktomstandigheden. Crypto analist Ali merkte in een bericht op X op dat deze grote investeerders de recente prijscorrectie hebben aangegrepen om meer Bitcoin te kopen. Ali’s analyse onthulde een toename van 4,50% in wallets die meer dan 1.000 BTC bezitten, met 67 nieuwe wallets die zich in twee weken bij deze groep voegden. Deze trend gaat in tegen het bredere marktsentiment en suggereert een bullish vooruitzicht van deze belangrijke spelers.

Verminderde verkoopdruk van Bitcoin door Grayscale

Een ander positief teken voor Bitcoin is de verminderde verkoopdruk door Grayscale’s. BitMEX Research merkte een aanzienlijke afname op in uitstromen van GBTC, met de laagste dagelijkse uitstroom sinds de lancering, ter waarde van $192 miljoen. Deze trend wijst op een afkoeling onder GBTC-investeerders en draagt bij aan de stabilisatie en groei van de waarde van Bitcoin.

Verder hebben Glassnode mede-oprichters Jan Happel en Yann Allemann, bekend als Negentropic op X, opgemerkt dat de stijging van Bitcoin boven $42.200 aanzienlijke liquiditeit heeft gecreëerd voor long posities. Ze wezen erop dat er ongeveer $659 miljoen aan liquidaties zijn gedaan, en als Bitcoin zijn opwaartse trend voortzet, kan dit leiden tot liquidaties van $1 miljard in shortposities, wat mogelijk leidt tot een ‘short squeeze.’ Dit scenario, waarbij shortverkopers gedwongen worden hun posities te sluiten vanwege snelle prijsstijgingen, kan de waarde van Bitcoin verder doen laten stijgen.


The post Bitcoin Prijs Blijft Stijgen: Dit Is Waarom de Whales Bullish Zijn appeared first on Bitcoinmagazine.nl.