‘Bitcoin presteert al 10 jaar beter dan de bank van Jamie Dimon’

Galaxy Digital CEO en miljardair Mike Novogratz reageert hard op de uitspraken van JPMorgan CEO Jamie Dimon, die riep dat bitcoin en crypto technologie is voor criminelen. Volgens Novogratz staat de opvatting van Dimon lijnrecht tegenover die van veel grote Amerikaanse investeerders.

“Hij blijft volhouden en hij blijft er faliekant naast zitten”, aldus Novogratz.

Alle grootheden geloven in bitcoin als store of value

“Wat me verbaast is dat veel van Jamie’s klanten, waarvan sommigen tot de rijksten van Amerika behoren – Avi Johnson van Fidelity, Jeff Yass, Stanley Druckenmiller, Ray Dalio – grote, hele grote investeerders, die allemaal geloven dat bitcoin functioneert als een store of value”, aldus Jamie Dimon.

Verder geeft Mike Novogratz aan dat hij zelfs binnen zijn eigen klantenbestand ziet dat grote fondsen bitcoin kopen. “We zien institutionele spelers kopen en om die reden weet ik niet waarom Jamie denkt dat hij slimmer is dan al die mensen. Dat is het toppunt van arrogantie”, aldus Novogratz.

Als klap op de vuurpijl wijst Mike Novogratz erop dat het aandeel van JPMorgan Chase, de bank van Jamie Dimon, op alle fronten voorbijgestreefd is door bitcoin.

Het toppunt van arrogantie

“Het is het toppunt van arrogantie dat hij denkt te weten wat waarde heeft, maar de rest van de wereld niet. En eerlijk gezegd is het al bewezen dat hij fout zit. Bitcoin heeft het aandeel van JPMorgan over één jaar, vijf jaar, 10 jaar en vrijwel iedere andere periode verslagen”, zo raast Mike Novogratz verder.

“Mensen over de hele wereld geloven in deze technologie, de gemeenschap en het ecosysteem. Ze zien dat overheden teveel geld uitgeven. Niet alleen in Amerika, maar overal ter wereld en ze weten dat fiatgeld waarde zal verliezen”, aldus Novogratz.

Op het moment van schrijven zit bitcoin wel in een kleine koersdip. De digitale munt tikt momenteel binnen op 41.846 dollar, nadat we vorige week nog boven de 44.000 dollar handelden. Wat dat betreft komen er een paar spannende dagen aan voor de digitale munt.


The post ‘Bitcoin presteert al 10 jaar beter dan de bank van Jamie Dimon’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.