Bitcoin populair in Brazilië dat in de nek hijgt van El Salvador

Brazilië is het in Afrika gelegen Nigeria voorbij op de “interesse-in-bitcoin” rankings. Hiermee komt Brazilië op de tweede plaats achter het El Salvador van president Nayib Bukele. El Salvador behoudt hiermee zijn eerste plaats en dat is niet meer dan logisch na de goede koersprestaties van bitcoin.

Tevens lanceerde het land op 7 december zijn Freedom Visa van 1 miljoen dollar in bitcoin of Tether (USDT).

De adoptie van bitcoin

De echte doorbraak van bitcoin als betaalmiddel moet nog komen en eerlijk gezegd lijkt de technologie daar ook nog niet klaar voor. Op dit moment zou het alleen kunnen met gecentraliseerde tussenpersonen, wat in principe niet ten koste hoeft te gaan van de absolute schaarste van bitcoin, welke voor veel mensen de belangrijkste eigenschap van de digitale munt is.

Voor het bewaken van die absolute schaarste moet er een zekere mate van decentralisatie aanwezig zijn. Zodoende zou je kunnen stellen dat het maximum van 21 miljoen bitcoin één van de fundamenten van de digitale munt is.

In landen als Brazilië, Nigeria en vooral El Salvador zien we echter hoe bitcoin ook als betaalmiddel kan fungeren. Dan gaat het natuurlijk vooral over transacties via het Lightning Network, want op het hoofdnetwerk is een transactie voor een groot deel van de wereldbevolking VEEL te duur.

Bitcoin in het groen

Bitcoin is de donderdag meer dan goed begonnen, want de koers staat met 2,25 procent in de plus. Dat levert teen bitcoin koers van ~43.800 dollar op. Het lijkt erop dat de bulls een nieuwe poging wagen om de digitale munt weer op het niveau van 44.000 dollar te krijgen.

Dat was vannacht heel even gelukt, maar inmiddels is de koers weer ietsjes weggezakt.

Het zou mooi zijn als de Amerikaanse markt later op de dag voor een nieuwe impuls kan zorgen. De grote winnaar van vandaag lijkt wederom Solana, dat vandaag begonnen is met een stijging van 14 procent. Moet Ethereum zich zorgen maken over zijn nummer 2 positie?


The post Bitcoin populair in Brazilië dat in de nek hijgt van El Salvador appeared first on Bitcoinmagazine.nl.