Bitcoin Ordinals populair nadat prijs van NodeMonkes stijgt met 53%

De prijs van NodeMonkes, een non-fungible token (NFT) collectie op het bitcoin netwerk, is in de afgelopen 24 uur ruim 50% gestegen. Op deze maandagochtend ligt de marktkapitalisatie hoger dan die van Bored Ape Yacht Club (BAYC) voorbijstreefde, volgens gegevens van CoinGecko.

Bitcoin NFT’s

Om 11:00 uur Hong Kong tijd is de prijs van NodeMonkes met 53,3% gestegen tot 0,83 BTC ($55.890) in de afgelopen 24 uur, met een marktkapitalisatie die steeg naar ongeveer $558,9 miljoen. Dit maakte NodeMonkes de op één na grootste NFT-collectie in termen van marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van CryptoPunks bedraagt $1,76 miljard, met die van BAYC op $490,9 miljoen.

De verkopen van NodeMonkes stijgen in de afgelopen 24 uur met 140,8% om een verkoopvolume van $5,1 miljoen te bereiken, zo blijkt uit gegevens van CryptoSlam. Runestone, een andere bitcoin NFT-collectie, is ook ruim 40% gestegen naar een marktkapitalisatie van $306,5 miljoen. Hierdoor is het nu de zesde grootste NFT-collectie in marktkapitalisatie.

“Net zoals tokenhandelaren van ETH naar SOL memecoins zijn overgestapt, zijn NFT-handelaren massaal naar bitcoin NFTs gegaan,” zegt Nick Ruck, chief operating officer van ContentFi Labs, aan The Block. “Runestone en NodeMonkes hebben een toename in kopers en enthousiastelingen gezien, waarbij de laatste erin is geslaagd om BAYC voorbij te streven.”

‘Uitgeputte’ Ethereum-gebaseerde NFT-markt

Ruck voegt toe dat de verschuiving ook deels aangedreven kan zijn door stijgende gasprijzen en een “uitgeputte NFT-markt” op Ethereum. Aangezien “zelfs PudgyPenguins is gedaald naar minder dan 10 ETH van een recent all-time high van 20 ETH.”

Het maandelijkse handelsvolume op Ethereum-gebaseerde NFT-marktplaatsen daalde tot $786,5 miljoen in februari van januari’s $867,8 miljoen, volgens het data dashboard van The Block. Het handelsvolume voor maart tot nu toe bedroeg $503,1 miljoen.


The post Bitcoin Ordinals populair nadat prijs van NodeMonkes stijgt met 53% appeared first on Bitcoinmagazine.nl.