Bitcoin opties verloop – wat betekent dit voor de prijs?

De open interest (OI) voor Bitcoin call opties is momenteel twee keer zo hoog als die voor put opties, wat wijst op een overwegend bullish sentiment in de markt. Vandaag, vrijdag, zullen crypto-marktliefhebbers nauwlettend het verloop van Bitcoin-opties in de gaten houden en de mogelijke prijsbewegingen van BTC volgen.

Ongeveer 18.000 BTC-opties lopen binnenkort af, met een Put Call Ratio van 0,64 en een Maxpain-punt op $ 62.000. Deze week vertegenwoordigen de aflopende BTC-contracten een nominale waarde van ongeveer $ 1,15 miljard, iets minder dan de vorige week.

Put call ratio en open interest

De Put Call Ratio van 0,64 suggereert dat er meer long contracten (calls) zullen aflopen in vergelijking met short contracten (puts). Daarnaast is de open interest voor Bitcoin gestegen tot $ 700 miljoen bij de uitoefenprijs van $ 70.000 en $ 100.000, wat duidelijk aangeeft dat de longs de overhand hebben. Aan de andere kant is de open interest voor put calls ook gestegen tot $ 360 miljoen. Dit benadrukt nogmaals het bullish sentiment, aangezien call opties de houder het recht geven om de onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs op of voor een bepaalde datum.

Handelsfirma’s zoals QCP Capital en Paradigm hebben een hernieuwde vraag naar opwaartse call opties waargenomen. Dit omvat kopers die hun huidige posities sluiten om over te stappen naar hogere strike calls die in juli en september aflopen.

Een blik op de Implied Volatility (IV) van Bitcoin opties

Volgens gegevens van Greeks.Live heeft de cryptomarkt de afgelopen week een terugval ervaren te midden van de daling in het handelsvolume. Hoewel er een afname was in uitstroom van de Amerikaanse Bitcoin ETF, gaven de marktstructuur en blokhandel aan dat de prijzen zwak bleven.

Deze neerwaartse trend heeft bijgedragen aan afnemend vertrouwen onder investeerders, wat terug te zien is in de dalende Implied Volatility (IV) over belangrijke termijnen. Momenteel liggen de IV-niveaus iets onder het historische gemiddelde, wat enige steun biedt. Er is echter weinig ruimte voor verdere daling op dit moment.

Kansen in een neergaande markt

“Empirisch gezien is mei geen goede maand voor de markt geweest, en het is waardevol om nu wat maandelijkse puts te kopen,” merkt Greeks.live op.

In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin-prijs hersteld van onder de $ 61.000 en handelt momenteel dicht bij $ 63.000. Als de BTC-prijs een sterke uitbraak boven $ 64.000 realiseert, kunnen we binnenkort niveaus van $ 70.000 zien.

De huidige dynamiek in de Bitcoin-optiesmarkt suggereert een sterk bullish sentiment, met een aanzienlijk hogere open interest in call opties. Terwijl investeerders zich voorbereiden op mogelijke prijsbewegingen, blijft het cruciaal om de marktontwikkelingen en volatiliteit in de gaten te houden. Met de huidige trends kunnen we in de nabije toekomst mogelijk hogere prijzen zien, maar voorzichtigheid blijft geboden in deze volatiele markt.

 


The post Bitcoin opties verloop – wat betekent dit voor de prijs? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.