Bitcoin op weg naar grootste maandelijkse stijging sinds 2020

De bitcoin koers is erin geslaagd om de maand februari af te sluiten met een stijging van ruim 40 procent. Dat markeert de grootste maandelijkse stijging sinds december 2020. De vraag naar Spot Bitcoin ETFs in Amerika is zo groot, dat het aanbod van bitcoin niet kan voldoen en dat resulteert uiteraard in een explosie van de koers.

Bron: Tradingview

Bitcoin is er met deze stijgingen net niet in geslaagd om zijn hoogste maandsluiting ooit te realiseren.

Weerstand op 61.300 dollar

Dat bitcoin rond het sluiten van de maand in gevecht was met de grens van 61.300 dollar is vanuit het perspectief van de technische analyse geen verrassing. Op dat niveau ligt namelijk de hoogste maandsluiting die bitcoin ooit wist te realiseren.

Zodoende wordt het interessant om te zien in hoeverre de bears na het sluiten van de maand de teugels weer uit handen geven aan de bulls, om de run omhoog een vervolg te geven.

Vandaag is tevens de laatste dag van de week dat de handel in Spot Bitcoin ETFs opent, waardoor het weleens een volatiel dagje kan worden voor de grootste digitale munt van de markt.

Hoewel de bitcoin koers momenteel in de buurt van zijn all-time high bivakkeert, zijn er veel analisten te vinden die meer stijgingen verwachten voor de korte termijn.

Bullish over bitcoin

Onder die analisten bevindt zich Alex Thorn van Galaxy Digital, die op Twitter schrijft dat de Spot Bitcoin ETFs een “game changer” zijn voor de digitale munt.

Met name het feit dat 75 procent van alle bitcoin in handen zijn van zogenaamde “lange termijn” investeerders, maakt Alex Thorn bullish over de korte termijn voor de digitale munt.

Op hetzelfde moment ligt het on-chain transactievolume op het netwerk van Bitcoin nog ver onder het niveau van de vorige bullrun, zo blijkt uit een analyse van IntoTheBlock.

Wat dat betreft is er in potentie nog voldoende potentie voor bitcoin om de run omhoog een vervolg te geven de komende periode. Al moeten we natuurlijk ook waken voor teveel hebzucht en optimisme, want bitcoin staat erom bekend ook tijdens een bullrun behoorlijke correcties te ondergaan.


The post Bitcoin op weg naar grootste maandelijkse stijging sinds 2020 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.