Bitcoin op het Randje: Deze 4 Signalen Wijzen op een Naderende Prijsdoorbraak

De afgelopen week zag de bitcoin prijs een bescheiden daling van 0,3%, maar verschillende indicatoren wijzen op de mogelijkheid van een aanstaande bullmarkt. Verschillende factoren duiden op een positief kortetermijnvooruitzicht voor bitcoin. In dit artikel bekijken we welke data erop wijst dat we binnenkort wel eens een bullish periode kunnen zien.

Toename van bitcoin investeringen

Ten eerste is er een grote toename van investeringen waargenomen, met bitcoin investeringsproducten die $703 miljoen aantrokken, goed voor 99% van alle instromen, zoals gerapporteerd door CoinShares. Deze stijging heeft de totale wereldwijde bitcoin onder beheer verhoogd naar $53 miljard. Deze toename van investeringen komt na een uitdagende periode aan het einde van januari door agressieve verkopen van Grayscale’s GBTC ETF, wat bijdroeg aan een marktcorrectie. De recente trend wijst echter op een ommekeer van deze uitstromen.

Lagere verkoopdruk van miners

Een andere positieve ontwikkeling is het gedrag van bitcoin miners. Ondanks een verkoopgolf aan het einde van januari, waarbij de Miner Netflow Total aangaf dat de reserves van miners met -13.542 BTC daalden, is er een ommekeer geweest met meer dan 2.400 BTC toegevoegd aan de reserves van miners in de afgelopen 24 uur.

Deze toename in reserves suggereert een vermindering van de verkoopdruk van miners. De Miner’s Position Index (MPI), die momenteel boven 1 ligt, geeft echter aan dat miners nog steeds meer verkopen dan dat ze op jaarbasis vasthouden. Een voortdurende stijging van de reserves van miners zou kunnen leiden tot een daling van de MPI-index, wat een verschuiving naar holden in plaats van verkopen signaleert.

Stijging van bitcoin netwerkkosten

Verder is de vraag naar het bitcoin netwerk in opkomst, zoals blijkt uit een stijging van 35,71% in netwerkkosten over de afgelopen week. Deze toename in kosten wijst op een groeiend gebruik van het bitcoin netwerk, wat waarschijnlijk bijdraagt aan de uitbreiding van zijn gebruikersbasis. Een stijging van de netwerkkosten geeft aan dat gebruikers bereid zijn meer te betalen voor de verwerking van transacties.

Bitcoin boven EMA 50

Daarnaast heeft bitcoin recentelijk zijn positie boven de EMA 50 op de dagelijkse grafiek heroverd. Na een daling naar de support van $38.500 op 23 januari, herstelde bitcoin. De huidige resistance ligt rond de $44.500. Mocht de huidige bullish momentum aanhouden, dan kan bitcoin proberen dit niveau opnieuw te testen, met de ultieme weerstand liggend bij $49.000.


The post Bitcoin op het Randje: Deze 4 Signalen Wijzen op een Naderende Prijsdoorbraak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.