Bitcoin op de Rand van Doorbraak? Grootste USDC-Instroom Ooit

CryptoQuant analist Maartunn heeft onlangs een belangrijke ontwikkeling in de crypto markt opgemerkt. Hij zag de grootste instroom van de usdc stablecoin in de geschiedenis. Er is maar liefst 1,4 miljard dollar aan usdc gestort op het Coinbase platform. Dit doet denken aan een soortgelijke grote instroom van usdc die begin 2023 plaatsvond, toen de prijs van bitcoin dicht bij het laagste punt van de vorige neerwaartse cyclus lag. Maar wat betekent dit precies voor crypto? Maartunn denkt in ieder geval dat zo’n grote storting kan wijzen op een sterke koopdruk in de markt!

Bitcoin onder belangrijk prijsniveau

Op dit moment wordt bitcoin verhandeld onder het cruciale niveau van 70.000 dollar, na een daling van bijna 2% in de afgelopen 24 uur. De crypto handelaar Ali heeft opgemerkt dat bitcoin een head and shoulders heeft gevormd op zijn 30-minuten grafiek. Volgens Ali’s analyse zou bitcoin, als het de belangrijke weerstandsgrens van 71.580 dollar kan doorbreken, mogelijk kunnen stijgen naar een nieuwe all-time high van 74.760 dollar.

Een andere bekende crypto handelaar, Satoshi Flipper, gelooft dat bitcoin op weg is om 80.000 dollar te bereiken. Hij merkt op dat bitcoin momenteel midden in een “klassieke hertest” van het bullish vlagpatroon zit.

https://twitter.com/cryptoquant_com/status/1773680522520142154

De huidige staat van de crypto markt

Volgens gegevens van CoinGlass hebben er in de afgelopen 24 uur voor 115 miljoen dollar aan liquidaties plaatsgevonden in de crypto markt, waarbij long posities het grootste deel van dit bedrag voor hun rekening namen (77 miljoen dollar).

De marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies staat momenteel op 2,77 biljoen dollar, wat een lichte daling van 0,43% is. Onder de top 10 cryptocurrencies is de prestatie grotendeels teleurstellend geweest, met uitzondering van een prijsstijging van bnb, dat een stijging van 4,7% zag. XRP en cardano hebben ook kleine winsten geboekt van respectievelijk 1,2% en 0,5%.

Maar mogelijk wijst de instroom aan usdc dat er binnenkort weer grote stijgingen gezien gaan worden, mits deze stablecoin daadwerkelijk gebruikt wordt voor aankopen van crypto.


The post Bitcoin op de Rand van Doorbraak? Grootste USDC-Instroom Ooit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.