Bitcoin op belangrijk punt: De Spanning Stijgt voor Aanstaande Uitbraak

De Bitcoin-markt heeft de afgelopen week een lichte daling van 1,97% doorgemaakt, waardoor investeerders en handelaren in afwachting zijn van de volgende grote beweging. Na een opmerkelijke stijging is de koers de laatste 10 dagen voornamelijk zijwaarts gaan bewegen, gevangen in een beperkte prijsrange. Deze periode van consolidatie roept de vraag op: wat volgt er hierna?

In deze update duiken we dieper in op de huidige stand van zaken rondom de Bitcoin koers. We verkennen de cruciale prijsniveaus die van belang zullen zijn voor het geval er binnenkort een uitbraak plaatsvindt. Met de markt op een kruispunt, biedt onze analyse inzicht in zowel de potentie voor een verdere opwaartse trend als de risico’s van een mogelijke neerwaartse correctie. Lees verder om voorbereid te zijn op de volgende grote koersbeweging van Bitcoin.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

In onze laatste update, getiteld ‘Voortzetting Uptrend of Tijd voor een Correctie?’, hebben we besproken hoe positief we waren over Bitcoin op alle relevante tijdframes, van hoog naar laag. We zagen geen zwakte en verwachtten dat de huidige bullish trend zou voortzetten zolang deze situatie aanhield.

We hebben een specifiek moment op de 1-uursgrafiek aangewezen als eerste waarschuwingssignaal. Dit was het moment waarop de trendondersteuning bij de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA’s), in combinatie met het ondersteuningsgebied net boven de $50.000, in het geding kwam.

Afgelopen woensdag bereikte de prijs deze ondersteuningszone en tot nu toe heeft deze standgehouden. Onlangs hebben we de ondersteuning voor een tweede keer getest, wat zichtbaar is aan de hand van zwarte pijlen op de grafiek. Sinds gisteren kan de prijs, na het testen van de ondersteuning, niet meer boven de 200 MA’s uitkomen, wat wijst op een bearish her-test. Hoe langer we onder deze trendondersteuning blijven en hoe vaker de ondersteuning wordt getest, hoe groter de kans wordt dat we uiteindelijk naar beneden zullen doorbreken.

Toch, zolang we niet echt doorbreken naar beneden, blijft de trend op dit kortere tijdsbestek zijwaarts binnen een kleine prijsmarge van slechts 3% ($50.770 – $52.500). De vorige keren dat de onderkant van deze range werd getest, volgde een stijging naar de bovenkant van de range. Dus waarom zou dat nu niet weer gebeuren? Dit is immers typisch gedrag voor een prijsrange. Het enige bearish argument op dit moment is dat we onder de trendondersteuning handelen.

Wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat er vroeg of laat een uitbraak zal komen. De richting van deze uitbraak blijft spannend en zal ook de richting voor de korte termijn gaan bepalen. Voor nu is het verstandig om voorzichtig te zijn. We houden de onderkant van de range op $50.770, het ondersteuningsgebied daaronder, en de 200 MA’s goed in de gaten.

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Als we de 4-uurgrafiek erbij pakken, kunnen we belangrijke prijsniveaus aangeven voor het geval er binnenkort een uitbraak plaatsvindt.

Bij een opwaartse uitbraak richten we onze aandacht voornamelijk op All-Time High weerstand rond $59.000. Net daaronder, rond de $57.000, ligt nog een kleiner weerstandsgebied. Zolang er geen neerwaartse uitbraak is, blijft dit nog steeds een realistisch scenario voor de korte termijn.

Mochten we een neerwaartse uitbraak ervaren, dan is het waarschijnlijk dat de koers na een lange tijd weer de 200 MA’s wilt gaan opzoeken voor een bullish her-test. Bij zo’n neerwaartse beweging zullen de MA’s dichter naar elkaar toe gaan knijpen, ergens rond de $46.500. Zolang we niet onder de 200 MA’s uitkomen, blijven we op de middellange termijn bullish.

De belangrijke prijsniveaus bij een neerwaartse uitbraak zijn:

– $48.500
– $47.100
– $45.250

We weten dat er vroeg of laat een uitbraak zal plaatsvinden. Het blijft echter afwachten welke kant de markt op korte termijn op zal gaan. Op de lagere tijdsbestekken beginnen we de eerste voorzichtige tekenen van zwakte te zien. Voor nu is er nog geen reden om onze bullish verwachtingen drastisch bij te stellen, maar het is wel belangrijk om de komende dagen alert te blijven!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

TIP: Ontdek in ons nieuwste artikel ‘Sparen met Bitcoin (BTC): Minimaliseer Risico, Optimaliseer Groei!’ hoe je jouw spaarstrategie kunt versterken met Bitcoin, terwijl je risico’s beheerst en groeipotentieel maximaliseert.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos


The post Bitcoin op belangrijk punt: De Spanning Stijgt voor Aanstaande Uitbraak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.