Bitcoin oogt stabiel, verkoopdruk neemt af

De bitcoin koers kende vanaf het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart een dramatische periode. Uiteindelijk eindigde dat in een voorlopige bodem van 56.800 dollar voor de digitale munt. Op het moment van schrijven lijkt er met een koers van 63.000 dollar weer sprake van herstel, wat ook zichtbaar is op de blockchain van de digitale munt.

Verkoopdruk bitcoin neemt af op de blockchain

Op de blockchain van bitcoin kunnen we zien hoe bepaalde investeerders zich gedragen op de markt. Zo is nu bijvoorbeeld te zien dat de verkoopdruk van oudere munten begint af te nemen.

Met oudere munten bedoelen we in feite mensen die hun bitcoin al wat langer in bezit hebben. Meestal zie je dat die gaan verkopen zodra de koersen richting een all-time high gaan.

ā€œNa een gigantische hoeveelheid verkopen van oudere bitcoin die op een virtuele winst stonden (nog meer dan in 2019!), neemt de verkoopdruk nu af.

De verkopen blijven wel op een hoger niveau dan tijdens bearmarktenā€, aldus The Bitcoin Researcher in commentaar op de bovenstaande grafiek.

Volgens de analist was een substantiƫle hoeveelheid van deze munten ook afkomstig van Grayscale, het fonds waar deze bitcoin natuurlijk al jaren in vastzaten.

Na de lancering van de Grayscale ETF konden deze voor het eerst verkocht worden.

HODLers stoppen met verkopen?

In aanvulling op de analyse van The Bitcoin Researcher schrijft Checkmate dat zogenaamde HODLers er op dit moment weer voor kiezen om hun bitcoin vast te houden.

Dat was richting de all-time high van 73.800 dollar wel even anders. Op dat moment zagen we een behoorlijk grote mate van winstneming op de blockchain.

Wat dat betreft begint het weer de goede kant op te gaan voor bitcoin. Opvallend is overigens dat we rond Q1 2021 een vergelijkbare verkoopgolf zagen van HODLers.

Het lijkt erop dat zij over het algemeen verkopen voordat bitcoin zijn all-time high bereikt in een cyclus. Zodoende is er op basis van deze data nog hoop dat er een nieuwe koerspiek aankomt voor bitcoin.


The post Bitcoin oogt stabiel, verkoopdruk neemt af appeared first on Bitcoinmagazine.nl.