Bitcoin oogt extreem bullish rond koers van 44.000 dollar

De bitcoin koers handelt rond de 44.000 dollar en volgens de on-chain analist Checkmate is er momenteel sprake van een bijzondere situatie.

Waarom?

In januari 2021 creëerde dit koersniveau een ultieme explosie op de bitcoin blockchain, waarmee hij wil zeggen dat er veel hodlers waren die op dat niveau hun munten verkochten. Nu lijkt het alsof niemand zijn bitcoin wil verkopen…

Bullish voor bitcoin

“Oude bitcoiners verkochten hum munten tegen gigantische winsten, waarmee de Value Days Destroyed Multiple van TXMCtrades verlicht werd als een kerstboom. Nu zitten we op 44.000 dollar en maakt de blockchain amper geluid. We zitten niet eens op het niveau van 2019.

Hodlers verkopen hun munten niet. Ze wachten op hogere koersen”, aldus een zeer optimistische Checkmate.

In theorie vormt dit een fantastisch fundament voor een eventuele volgende bullrun voor bitcoin, die gezien de koersactie mogelijk al begonnen is. Normaal gesproken is het wachten op de volgende halving, maar inmiddels begint de hype weer in volle glorie terug te keren.

Het retail-publiek moet nog instappen

De echte piek is (zo lijkt het althans) nog niet geweest. Het grote publiek moet volgens veel analisten nog instappen en de meer lange-termijn investeerders lijken daarop te wachten om hun bitcoin van de hand te doen.

Wat betekent dat voor de bitcoin koers?

Dat betekent dat er in principe nog veel stijgingen voor de boeg kunnen liggen voor bitcoin. Zolang investeerders weigeren om hun munten te verkopen, kan de bitcoin koers steeds hogere hoogtepunten in de grafiek planten.

Zodra deze indicator begint te stijgen is het wellicht een goed plan om een deel van je bitcoin te verkopen, maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit. Het is ook mogelijk dat we met een “supercyclus” te maken hebben en dat de bitcoin koers hele extreme dingen gaat doen.

Bijvoorbeeld dankzij de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.


The post Bitcoin oogt extreem bullish rond koers van 44.000 dollar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.