Bitcoin NUPL-Metric op 0,48: Aan de Vooravond van een Nieuwe Bull Run?

Bitcoin heeft de afgelopen weken een aanzienlijke opleving meegemaakt, waarbij het voor het eerst in bijna een maand de grens van $47.000 doorbrak, en zelfs de $48.000 heeft weten aan te tikken. Deze stijging heeft voor aanzienlijke opluchting gezorgd bij investeerders, vooral na een periode waarin de waarde van bitcoin daalde tot $38.500. Nu de markt zich herstelt, bevinden diegenen die in bitcoin hebben geïnvesteerd zich in een comfortabele winstpositie terwijl tekenen van een bull run blijven verschijnen. Maar welke signalen geven een mogelijke bull run aan?

NUPL analyse: een voorteken van de komende bull run?

Een opvallend aspect van dit herstel is de aandacht voor de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL)-metric, die dient als een graadmeter voor het sentiment van bitcoin investeerders. Volgens recente inzichten van CryptoQuant stond de NUPL-waarde op 8 februari 2024 op 0,48. Dit geeft aan dat investeerders momenteel winst maken, maar er wordt gesuggereerd dat er een naderende verschuiving naar een cruciale fase in de markt is.

Historisch gezien heeft een NUPL-waarde van meer dan 0,5 gewezen op het begin van een bullish marktfase, wat suggereert dat bitcoin mogelijk op het punt staat zo’n fase in te gaan. We naderen dus dit punt van 0,5, betekent dit dat we binnenkort echt compleet los gaan in een bull markt?

Bitcoin ETF’s verwelkomen miljarden

Parallel aan deze marktdynamiek hebben de Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s recordinstromingen gezien, wat een belangrijk moment markeert voor bitcoin investeringen via gereguleerde financiële producten. Sinds hun lancering op 11 januari hebben deze ETF’s een totale instroom van $2,11 miljard gezien, met een opmerkelijke instroom van $405 miljoen die zich vertaalt naar ongeveer 8.935 BTC.

Onder de belangrijkste bijdragers aan deze instromingen bevinden zich de investeringsgiganten BlackRock (IBIT) en Fidelity (FBTC), die zich hebben onderscheiden van andere ETF’s. Opvallend is dat veel ETF’s werden geclassificeerd onder de categorie “Bring Your Own Assets” (BYOA), wat aangeeft dat een enkele investeerder dominant was over het Beheerd Vermogen (AUM) van de ETF. Echter, de ETF’s van BlackRock en Fidelity hebben consequent investeringen aangetrokken op elke handelsdag sinds hun oprichting.

Conclusie: bull run in aantocht?

De wisselwerking tussen het positieve momentum in de prijs van bitcoin, de technische indicatoren als de NUPL-metric en de sterke instromingen in Bitcoin ETF’s signaleren een potentieel bullish vooruitzicht voor bitcoin.


The post Bitcoin NUPL-Metric op 0,48: Aan de Vooravond van een Nieuwe Bull Run? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.