Bitcoin noteert opnieuw all-time high: $73.679

Bitcoin rijgt record na record aaneen. Op deze woensdagochtend Nederlandse tijd is de cryptomunt $73.679 waard op de Bitstamp grafiek. De vraag blijft groter dan het aanbod, waardoor de prijs blijft stijgen. De redenen voor de stijging zijn bekend: institutionele partijen moeten bitcoin kopen als dekking van hun exchange traded funds (ETF’s). Partijen als BlackRock en Fidelity hebben in korte tijd heel veel bitcoins gekocht. Zoals blijkt uit het overzicht van de Nederlandse analist Rational Root.

Dat leidt ook tot een stijgende vraag van andere marktparticipanten zoals bijvoorbeeld MicroStrategy, die onlangs ook weer 12.000 bitcoins bijkocht. Ook blijkt uit on-chainanalyses dat de langetermijnhouders (hodlers) nog niet massaal gaan verkopen tegen deze prijs. In een deel van de community heerst ook het sentiment: we gaan niet verkopen aan Wall Street die nu onze munten wil.

De markt bereidt zich ook voor op de bitcoin halving, waarbij de beloning voor bitcoinminers doormidden gaat. Dat betekent minder bitcoins per dag die gedolven worden: 450 stuks in plaats van 900 stuks nu. Op dat vlak is er dan ook wel wat verkoop gaande, blijkt uit analyse van CryptoQuant. Miningbedrijven starten tegen deze marktprijs wel te verkopen. Ze moeten financiële reserves opbouwen voor na halving om te kunnen blijven investeren in nieuwe apparatuur. Dat is namelijk nodig om de ratrace onder miningbedrijven vol te houden nu de computerkracht van het netwerk blijft stijgen.

Een andere factor is de beleidsrente van de Amerikaanse centrale bank. De Fed heeft deze laten oplopen om de inflatie de kop in te drukken. Nu wordt er juist om de rem getrapt en volgens deze analist is een mogelijke renteverlaging nog niet door de markt ingeprijsd. Een lagere rente is doorgaans gunstig voor risicovolle (re) investeringen zoals techaandelen, edelmetalen en cryptovaluta.

 


The post Bitcoin noteert opnieuw all-time high: $73.679 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.