Bitcoin nog niet zo populair via Google als in 2021, Nederland staat in top 5 qua interesse

De bitcoin koers breekt records, maar toch is er nog minder hype dan in 2021. Dat blijkt uit data van Google.

In onderstaande grafiek zie je de grafieken de interesse op Google weergeven in de zoektermen bitcoin en crypto in Nederland. Ondanks de recente stijgingen en hoge prijspunten, zijn we nog niet op het punt van de gekte in 2021. In die tijd tikte de koers een prijs rond $69.000 aan op de grote cryptobeurzen. Inmiddels ligt de recordprijs hoger ($73.970). De zoekopdrachten via Google zijn een goede indicatie voor de interesse van mensen in bepaalde zaken.

De afgelopen 12 maanden is bitcoin als zoekterm populair in Nederland, maar er zijn naar verhouding 4 landen die het ‘beter’ doen.

  1. El Salvador
  2. Nigeria
  3. Zwitserland
  4. Brazilië

Google Trends bepaalt de rangschikking van landen door te kijken naar hoe vaak er naar een bepaald onderwerp gezocht wordt, afgezet tegen het totaal aantal zoekopdrachten in dat land gedurende een bepaalde periode. Dit systeem maakt het mogelijk om de interesse voor onderwerpen tussen verschillende landen of regio’s te vergelijken, waarbij ook rekening wordt gehouden met de omvang van de bevolking en het internetgebruik.

In iedere regio of elk land wordt het aandeel van een bepaalde zoekopdracht weergegeven als een percentage van het totaal aantal zoekopdrachten daar. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om een rangorde aan te brengen, waarin landen worden gesorteerd op basis van hun relatieve interesse in het onderwerp. Dit houdt in dat een kleiner land (zoals Nederland of El Salvador) met een intense belangstelling voor een bepaald onderwerp hoger kan scoren dan een groter land met minder interesse, doordat de classificatie afhankelijk is van de verhouding van zoekopdrachten, niet het totale aantal.

Koers van bitcoin

De huidige prijs van Bitcoin staat op $70.880. Met deze prijs komt het neer op 1.411 sats (satoshis) per Amerikaanse dollar, waarbij een satoshi de kleinste eenheid van Bitcoin vertegenwoordigt, vergelijkbaar met de cent bij traditionele valuta. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt op het moment $1,39 biljoen.

Het all-time high (ATH) van Bitcoin, oftewel de hoogste prijs ooit bereikt, was $73.790 op 14 maart 2024. Sindsdien is de prijs met 3,90% gedaald, het nu is 11 dagen geleden dat deze piek werd bereikt.

Wanneer Bitcoin wordt geprijsd in goud, staat de waarde momenteel op 34,9 ounces. Dit helpt beleggers en geïnteresseerden om de waarde van Bitcoin te vergelijken met die van traditioneel waardevolle activa zoals goud. In termen van marktkapitalisatie, vertegenwoordigt Bitcoin 10,09% van de marktkapitalisatie van goud.


The post Bitcoin nog niet zo populair via Google als in 2021, Nederland staat in top 5 qua interesse appeared first on Bitcoinmagazine.nl.