Bitcoin netwerkactiviteit en prijsontwikkelingen onder de loep

De laatste weken onthullen on-chain data een aanhoudende daling in grootwaardige transacties binnen het Bitcoin-netwerk. Deze neergang weerspiegelt zich in de prijs van Bitcoin, die moeite heeft om uit zijn huidige consolidatiefase te breken. April blijkt een maand van stagnatie voor de voornaamste cryptocurrency.

Bitcoin netwerkactiviteit en prijsontwikkelingen onder de loep

Prijsontwikkelingen van Bitcoin

Ondanks meerdere pogingen de afgelopen week om boven de $ 67.000 uit te komen, heeft de prijs van Bitcoin deze drempel niet vast kunnen houden. Volgens recente gegevens van CoinGecko is de prijs in de laatste zeven dagen met meer dan 2% gedaald.

Ali Martinez, een crypto-analist, heeft op het platform X onthuld dat de activiteit van Bitcoin-whales – grote spelers op de markt – aanzienlijk is afgenomen de laatste zes weken. Deze trend, gemeten via Santiment’s Whale Transaction Count, die transacties boven de $ 100.000 en $ 1 miljoen volgt, lijkt samen te vallen met de onderpresterende prijs van Bitcoin.

De rol van grootwaardige transacties

Martinez merkt op dat een toename in hoogwaardige transacties nieuw leven kan blazen in de Bitcoin-prijs. Een stijging in netwerkactiviteit zou een verhoogde vraag naar Bitcoin kunnen betekenen, wat leidt tot hogere prijzen.

Interessant is dat, ondanks de wisselvallige marktomstandigheden, het aantal actieve Bitcoin-wallets – unieke adressen met Bitcoin – snel toeneemt. Santiment rapporteert een stijging van meer dan 2,5% in het aantal ‘niet-lege BTC-wallets’ gedurende de laatste drie maanden.

Deze ontwikkelingen in het Bitcoin-netwerk suggereren een kritieke tijd voor investeerders om de markt nauwlettend in de gaten te houden. De fluctuaties in whales-activiteit en de groei van actieve wallets geven belangrijke signalen voor de toekomstige richting van Bitcoin’s prijs.

 


The post Bitcoin netwerkactiviteit en prijsontwikkelingen onder de loep appeared first on Bitcoinmagazine.nl.