Bitcoin mining moeilijkheid stijgt met 2%

De moeilijkheidsgraad van bitcoin mining is met bijna 2% naar boven bijgesteld. De difficulty is daarom nu ruim 84,4 biljoen. De rekenkracht van alle bitcoin miners bij elkaar staat net iets boven de 600 EH/s.

Bitcoin minen weer stukje moeilijker

Deze stijging komt voort uit een groeiend optimisme op de cryptomarkt. Door de tijdelijk hoge transactiekosten na de halving, is het voor de miners nog niet al te zwaar. De koers is gestegen, terwijl de block subsidie natuurlijk is gehalveerd. Miners verdienen nog maar 3,125 BTC per block als subsidie, waar dat vorige maand nog 6,25 BTC was.

Het bitcoin netwerk heeft een moeilijkheidsgraad die elke 2.016 blokken (ongeveer elke twee weken) automatisch wordt aangepast. Het netwerk kalibreert zich, zodat er gemiddeld elke 10 minuten een nieuw block wordt gemaakt. Daardoor blijft de uitgifte van nieuwe coins ook stabiel.

Twee weken geleden daalde de moeilijkheidsgraad nog met 6%, de sterkste daling sinds de bearmarkt in december 2022. De rekenkracht blijft nu hangen rond de 615 EH/s.

Je kunt de aantrekkelijkheid van bitcoin mining berekenen met de zogenoemde hashprice. Dit meet dagelijks de verwachte inkomsten per beetje hashrate. Het steeg onlangs van minder dan $50 per PH/s per dag naar ongeveer $54,6 per PH/s per dag.


The post Bitcoin mining moeilijkheid stijgt met 2% appeared first on Bitcoinmagazine.nl.