Bitcoin miners worden stinkend rijk door gigantische transactiekosten

Bitcoin miners worden momenteel stinkend rijk dankzij de gigantische hype rondom Ordinals (NFTs) op de grootste blockchain van de markt. Op dit moment krijgen miners 6,5 bitcoin voor het produceren van een nieuw blok, maar op het onderstaande door PlanB gedeelde blok verdienden zij ongeveer 7 bitcoin aan transactiekosten…

Wat betekent dit voor bitcoin?

De halving zorgt ervoor dat de blokbeloning voor het produceren van een blok voor miners halveert. Op dit moment krijgen miners 6,5 bitcoin voor het produceren van een geldig blok.

Na de volgende halving gaat die beloning naar 3,125 bitcoin per blok. Zodoende moet de bitcoin koers dus omhoog voor miners om dezelfde omzet binnen te blijven halen.

In het verleden werden de miners meer dan gecompenseerd voor de halvering van hun beloning door enorme koersexplosies.

Nu is er echter iets bijzonders aan de hand, want miners ontvangen momenteel meer bitcoin aan transactiekosten dan ze verdienen met de bloksubsidie. Als dat zo blijft, dan zou de halving niet dezelfde impact op hun bedrijfsvoering hebben als in het verleden…

Goed nieuws volgens PlanB

Het goede nieuws hieraan volgens PlanB is dat hiermee de geruchten over een “dodelijke spiraal” voor miners in de ijskast kunnen.

Meestal zie je rond de halving dat veel buitenstaanders speculeren over het instorten van de mining-industrie van bitcoin, als gevolg van het halveren van hun omzetten door het halveren van de bloksubsidie.

Nu zien we echter dat steeds meer mensen bitcoin om wat voor reden dan ook willen gebruiken, waardoor miners steeds meer verdienen met transactiekosten.

Als dit zo blijft, dan kunnen ze alleen al van de transactiekosten een prachtige business opbouwen. Maar niet iedereen is blij met de gigantische stijging van de transactiekosten.

Dit betekent namelijk wel dat je momenteel gemiddeld 36 dollar aan een bitcoin-transactie kwijt bent.


The post Bitcoin miners worden stinkend rijk door gigantische transactiekosten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.