Bitcoin Miners Nemen Fors Winst, Reserves Op Laagste Punt Sinds April 2021

In een zorgwekkende trend bereiken de reserves van bitcoin miners een dieptepunt dat sinds april 2021 niet meer is voorgekomen, meldt CryptoPotato. Dat blijkt uit recente on-chaincijfers van CryptoQuant.

Bitcoin reserves miners historisch laag

Het zijn met name miners en ook kortetermijnhouders van bitcoin een deel van hun bezit verkochten, en dat is een van de vele redenen waardoor de prijs onder de $61.000 zakte. Volgens de laatste analyse van CryptoQuant is er sprake van een aanzienlijke daling van de reserve van miningbedrijven en is het laagste niveau sinds april 2021 bereikt. Het betekent dat deze bedrijven bitcoin inruilen voor cash in aanloop naar de halving over enkele weken.

Een andere “zorgwekkende trend” is dat het aantal actieve adressen deze maand de stijgende bitcoinprijzen niet konden bijbenen. Winstrealisatie onder kortetermijnhouders kan wijzen op een cruciaal keerpunt in het prijstraject. In 2024 zijn particuliere en institutionele beleggers ingestapt op Bitcoin ETF’s, wat leidde tot een stijging die de prijzen boven de $74.000 duwde. De afgelopen week is bitcoin echter fors gedipt met 17,5% in de min. Dat leidde tot veel papieren verlies, maar ook tot honderden miljoenen aan liquidaties op de futuresmarkt.

Meer dan 93% van de alle bitcoins is al gemined, in aanloop naar de vierde halvering verwacht, die ergens in de derde week van april plaatsvindt. Na de halvering delven de miners circa 450 bitcoins op één dag, nu ligt dat totaal nog op circa 900 stuks.


The post Bitcoin Miners Nemen Fors Winst, Reserves Op Laagste Punt Sinds April 2021 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.