Bitcoin miners moeten omgaan met nieuwe realiteit: opbrengsten dalen nu écht na halving

In mei hebben de inkomsten uit Bitcoin mining een significant dieptepunt bereikt, een direct gevolg van de vierde halving die plaatsvond op 20 april. Dit mechanisme, ontworpen om de uitgifte van de 21 miljoen beschikbare bitcoins over de decennia heen te beperken, verlaagde de beloningen voor miners van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemined block.

Ondanks een initiële opleving in de inkomsten door de halvering en de lancering van het nieuwe Bitcoin Runes, zagen miners een scherpe daling in de dagelijkse verdiensten begin mei. Op 1 mei daalde de totale opbrengst uit blockbeloningen en transactiekosten naar een nieuw laagtepunt van $26,3 miljoen, in schril contrast met de gemiddelde dagelijkse inkomsten van ongeveer $6 miljoen voorafgaand aan de halvering. De transactiekosten en drukte op het netwerk kunnen de halvering van de beloning niet meer compenseren. Het zijn dus zware tijden voor miners.

 

Opbrengsten van bitcoin miners via blockchain.com

“Miners Revenue (USD)” verwijst naar de totale waarde, uitgedrukt in Amerikaanse dollars (USD), van de beloningen en transactiekosten die miners ontvangen voor hun werk in het netwerk. Deze waarde omvat twee belangrijke onderdelen:

  • Coinbase block rewards: Dit zijn de beloningen die miners krijgen voor het valideren en toevoegen van een nieuw blok aan de blockchain. Deze beloningen worden ook wel ‘block subsidies’ genoemd en verminderen na elke halvering, een proces dat ongeveer elke vier jaar plaatsvindt.
  • Transactiekosten: Naast de block rewards ontvangen miners ook transactiekosten, die gebruikers betalen om hun transacties door het netwerk te laten verwerken. De hoogte van deze kosten kan variëren afhankelijk van de netwerkcongestie en de prioriteit van de transactie.

Bitcoin miners

Deze nieuwe norm lijkt zich te stabiliseren voor de rest van de maand, met vergelijkbare inkomstenpatronen die dagelijks worden opgetekend. Interessant is dat op 20 april, de dag van de halvering, de inkomsten een historische piek bereikten met meer dan $107 miljoen – een record in de geschiedenis van Bitcoin-mining.

Miners wereldwijd hebben hun strategieën aangepast in anticipatie op deze daling. Indien ze geen maatregelen hadden genomen, zouden zij volledig afhankelijk zijn van de hoge marktwaarde van Bitcoin om hun operaties te ondersteunen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een deel van hun bitcoin spaarpot liquideren.

 


The post Bitcoin miners moeten omgaan met nieuwe realiteit: opbrengsten dalen nu écht na halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.