Bitcoin miners maken in één maand een omzet van $1,51 miljard

Bitcoin miners hebben in december 2023 een ongekende maandelijkse omzet van $1,5 miljard behaald. Dat is ruim boven het oude record uit mei, toen dit nog $919 miljoen was, inclusief $125 miljoen aan inkomsten uit on-chain transactiekosten.

De stijging van de maandelijkse omzet heeft uiteraard te maken met de stijgende bitcoinprijs, maar niet minder vanwege de drukte op het netwerk. De transactiekosten rezen de pan uit vanwege de populariteit van BRC-20 tokens en dus Ordinal inscripties. Dit is in onderstaande grafiek goed terug te zien.

Analisten zien hoe van deze $1,5 miljard een indrukwekkend aantal van $324 miljoen uit on-chain transactiekosten is gekomen. Er zijn in december blocks gemaakt waarvan de subsidie mínder was dan het aandeel van de fees.

Volgens een tweet van Jameson Lopp kregen miners in 2023 gemiddeld bijna $2 miljoen per dag uit transacties, wat een duizelingwekkende stijging van 400% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Het afgelopen jaar steeg bitcoin met maar liefst 157%. Met een halving op komst is het niet onlogisch om te verwachten dat miners minder bitcoin zullen verdienen. Maar met een verder stijgende prijs, kunnen de inkomsten in dollartermen wél op het oude niveau terugkomen, of deze zelfs ontstijgen.


The post Bitcoin miners maken in één maand een omzet van $1,51 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.