Bitcoin miners in verkoopmodus, 10.600 BTC naar beurzen gestuurd op één dag

Bitcoin miners zijn bezig om een deel van hun digitale vermogen te verkopen. Analysebedrijven noteren een verkoopgolf, nu de zogenoemde outflow een hoogtepunt in meerdere jaren bereikt.

2024 begon tumultueus, met de koers die naar $49.000 schoot na de spot ETF-goedkeuring in de VS, maar ook een daling tot ongeveer $42.000 die niet snel volgde. Tegelijk staat er ook voor mining bedrijven een spannend jaar voor de boeg.

Over drie maanden zal de block subsidie halveren, waardoor ze ineens minder bitcoin zullen verdienen. Mogelijk sorteren ze daar nu op voor door een deel van hun bitcoinbezit te verkopen.

Volgens de laatste data van CryptoQuant is dat ook daadwerkelijk aan de gang. Er is een aanzienlijke stijging van de verkoopactiviteiten van miners gaande. Eerder deze week werd er in 24 uur maar liefst 10.600 BTC naar beurzen gestuurd. Omgerekend kwam dat neer op ongeveer $430 miljoen.

Twee dagen vóór de lancering van spot bitcoin ETF’s stuurden miners ook al 50.000 BTC, ter waarde van ongeveer $2,3 miljard, naar cryptobeurzen. Door deze dagen steeg de outflow van miners naar het hoogste punt in 77 maanden.


The post Bitcoin miners in verkoopmodus, 10.600 BTC naar beurzen gestuurd op één dag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.