Bitcoin miners behalen $1,5 miljard aan omzet in december

De eerste en enige decembermaand van 2023 is voor bitcoin miners een hele succesvolle geweest. In de laatste maand van 2023 behaalden de miners een gigantische omzet van 1,51 miljard dollar. Die gigantische omzet is ook het gevolg van de recordbrekende transactie-opbrengsten van 324,83 miljoen dollar.

Recordmaand voor de miners

Vergeleken met het afgelopen record van mei 2023, destijds ging het om een totaal van 919,22 miljoen dollar, waarbij on-chain transactiekosten een bijdrage van 125,92 miljoen dollar leverden.

De substantiële groei in december maakte dat het record met 1,64x voorbijgestreefd is.

Deze stijging hebben de miners vooral te danken aan de toename van de transactiekosten, die op 31 december nog een gemiddelde van ongeveer 20,86 dollar per transactie bereikten.

Ondanks dat is de winstgevendheid van de miners naar een relatief laag niveau gezakt als je de opbrengsten per terahash bekijkt. Zodoende kan de mining-industrie wel een nieuwe bitcoin bullmarkt gebruiken.

Wat dat betreft is de start van 2024 veelbelovend, want op het moment van schrijven is de bitcoin koers boven het niveau van 45.400 dollar uitgebroken.

Bitcoin miners scoren goed

Dat de maand december een goede was voor de bitcoin miners blijkt ook wel uit de aandelenkoersen van partijen als Marathon Digital.

Over het afgelopen jaar is het aandeel van Marathon Digital met bijna 600 procent gestegen, waarmee het veel beter presteerde dan de ~160 procent van bitcoin.

Maar het investeren in bitcoin miners brengt natuurlijk ook extra risico met zich mee. Dit is immers een industrie waarin de concurrentie moordend is. Zodoende ben je niet alleen afhankelijk van de bitcoin koers, maar ook van de beslissingen van de mensen die leiding geven aan deze bedrijven.

Uiteindelijk moet je maar hopen dat de miners die jij kiest over vijf jaar nog de grootsten zijn. Daarbij wordt het lastig concurreren als steeds meer energiebedrijven besluiten om de mining-industrie te betreden. Zij kunnen immers aan de bron en heel goedkoop energie verbruiken die ze niet aan de markt weten te verkopen.


The post Bitcoin miners behalen $1,5 miljard aan omzet in december appeared first on Bitcoinmagazine.nl.