Bitcoin markt in Indonesië boomt: 1,92 miljard dollar aan transacties in februari

De cryptomarkt in Indonesië is booming afgaande op 1,92 miljard dollar aan transacties in de maand februari. Het aantal geregistreerde cryptobeleggers is gestegen naar 19 miljoen gebruikers vorige maand.

Indonesië boomt

In het land is er sprake van een stijging in cryptotransacties, wat neerkomt op 30 biljoen Indonesische Roepia ($1,92 miljard) in februari, aldus de Commodity Futures Trading Supervisory Agency (Bappebti), de toezichthoudende instantie van het land. Het aantal geregistreerde crypto-investeerders in het land bereikt ook 19 miljoen vorige maand. Dat zijn 170.000 nieuwe gebruikers in één maand.

Bappebti schrijft deze groei toe aan positieve marktsentimenten, aangedreven door de prijsstijging van bitcoin (BTC) en de rally in altcoins. De waakhond streeft er nog steeds naar om het transactievolume van 2021, de laatste bull-run, van $51,28 miljard, in 2024 te evenaren of te overtreffen. Tirta Karma Senjaya van Bappebti benadrukt dat, gezien de neerwaartse trend in 2022 en 2023, een herstel in 2024 is verwacht, met de aanstaande bitcoin halving als een belangrijke katalysator.

De beste manier om het doel voor cryptotransacties te bereiken, is om belastingen op crypto af te schaffen of te verlagen. Momenteel zijn crypto-transacties in het land belast met 0,10% voor inkomstenbelasting en 0,11% voor BTW op gebruikers. Ook beurzen zijn belast met 0,02% per transactie voor de handel, het bewaren en clearen van crypto’s.

“Ik heb eerder gezegd dat deze industrie (crypto) nog in zijn embryonale fase is, dus het opleggen van zware belastingen kan deze industrie de nek omdraaien,” zegt Tirta tijdens een evenement van Reku exchange eerder.

De overdracht van het toezicht op crypto naar de Financial Services Authority (OJK) in januari 2025 kan significante veranderingen teweegbrengen, mogelijk met een herclassificatie van crypto als effecten en een herziening van het BTW-beleid.


The post Bitcoin markt in Indonesië boomt: 1,92 miljard dollar aan transacties in februari appeared first on Bitcoinmagazine.nl.