Bitcoin Krijgt Nieuwe Rol in Honduras’ Speciale Zone Próspera

Próspera, een economische vrijzone in Roatán, Honduras, heeft een opmerkelijke financiële vernieuwing doorgevoerd: Bitcoin is nu officieel erkend als rekeneenheid. Deze ontwikkeling, die minder dan twee jaar volgt op de introductie van Bitcoin als wettig betaalmiddel, opent nieuwe deuren voor financiële en monetaire vrijheid in de regio.

Jorge Colindres, de actieve belastingcommissaris van Próspera, kondigde deze baanbrekende stap aan op 5 januari. Via X lichtte hij toe dat deze beslissing bedoeld is om meer financiële vrijheid te bieden aan zowel individuen als bedrijven die actief zijn binnen Próspera.

Bitcoin kan nu gebruikt worden om de waarde van goederen en diensten te meten, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent in de integratie van digitale valuta in het dagelijks economisch verkeer.

Hoewel de volledige implementatie van Bitcoin voor belastingdoeleinden nog op zich laat wachten door technische en regelgevende uitdagingen, is het duidelijk dat Próspera ambitieus vooruitkijkt. Voorlopig blijven belastingverplichtingen gelinkt aan de Amerikaanse dollar of de Honduras lempira, maar de intentie is duidelijk: in de toekomst zal Bitcoin een nog grotere rol spelen in de lokale economie.

Bedrijven die Bitcoin willen gebruiken als rekeneenheid moeten zich binnen 30 dagen na de relevante belastingperiode melden bij de belastingcommissie. Dit proces vereist verwijzing naar een erkende cryptocurrency exchange, zoals Coinbase of Kraken, wat de betrokkenheid van gevestigde financiële technologieën benadrukt.

De lancering van Próspera ZEDE in 2020 en de adoptie van Bitcoin in 2022 onderstrepen Honduras’ streven naar economische innovatie en diversificatie. Met meer dan $100 miljoen aan investeringen en de creatie van duizenden banen in drie jaar tijd, bewijst Próspera zich als een belangrijke speler in de economische ontwikkeling van Latijns-Amerika.


The post Bitcoin Krijgt Nieuwe Rol in Honduras’ Speciale Zone Próspera appeared first on Bitcoinmagazine.nl.