Bitcoin koersachtbaan veroorzaakt $360 miljoen aan liquidaties

De bitcoin koers viel gisteren met duizenden dollars omlaag door de oververhitte Amerikaanse inflatiedata. Niet lang daarna schoot de koers ook weer omhoog naar het huidige niveau van 72.200 dollar, alsof er helemaal niets gebeurd was. Dat is echter niet helemaal waar, want er werden tijdens die achtbaanrit voor 360 miljoen dollar aan long- en shortposities geliquideerd.

Speculeren op bitcoin met geleend geld

Door de extreme stijgingen van bitcoin worden steeds meer mensen verleid om te speculeren met geleend geld. Dat uit zich in een enorme stijging van long- en shortposities op de bitcoin koers.

Hevige koersschommelingen kunnen er dan voor zorgen dat veel handelaren uit hun posities worden gedrukt. Gisteren was het raak. Nadat de koers met enkele duizenden dollars omlaag viel, werden er voor 258 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd.

Om vervolgens weer 103 miljoen dollar aan shorts te liquideren tijdens de stijging van bitcoin die enkele uren na de daling volgde.

Hiermee hebben we de grootste “uitwassing” van long- en shortposities gezien sinds 5 maart. Destijds viel de bitcoin koers naar 60.800 dollar, nadat de oude all-time high van ongeveer 69.000 dollar werd aangetikt.

Geen extreme volatiliteit voor bitcoin

Ditmaal was de volatiliteit van de bitcoin koers niet zo extreem als hij kan zijn. De koers viel met ongeveer 4,85 procent van zijn hoogtepunt van 72.733 dollar naar 69.365 dollar, zo blijkt uit de data van CoinGecko.

Sindsdien is bitcoin weer opgeklommen tot de huidige koers van 72.200 dollar en lijkt het alsof er helemaal niets gebeurd is.

“Handelaren worden nerveuzer voor een correctie, omdat de bitcoin koers er tijdens de Amerikaanse handelsuren niet in slaagde om verder te stijgen. Dat is natuurlijk het moment waarop de ETFs beginnen te handelen.

Op hetzelfde moment is er enorme FOMO, wat betekent dat de rally zou kunnen doorzetten”, aldus een vertegenwoordiger van 10x Research tegenover Cointelegraph.

Het zou mooi zijn als we vandaag de bevestiging krijgen dat de correctie eenmalig en van korte duur was. De bulls zullen in ieder geval hopen dat zij op woensdag de bears weer kunnen domineren.


The post Bitcoin koersachtbaan veroorzaakt $360 miljoen aan liquidaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.