Bitcoin koers wederom afgewezen op $38.000 dollar, dalingen op komst?

De bitcoin koers is de afgelopen dagen wederom afgewezen rond het niveau van 38.000 dollar. Het lijkt erop dat de bulls langzaam de energie verliezen om de bitcoin koers verder omhoog te stuwen. Moeten we ons zorgen maken over verdere dalingen, die bitcoin mogelijk omlaag kunnen drukken? Komen er meer correcties aan of lukt het de bulls straks toch om de bitcoin koers naar nieuwe hoogtepunten te brengen?

Bitcoin koers signaleert meer dalingen

Als we Aanyush Jindal van NewsBTC mogen geloven, dan geeft de bitcoin koers momenteel het signaal dat er meer dalingen op komst zijn. Volgens de analist is er op dit moment sprake van veel weerstand rond het niveau van 37.750 dollar en moeten we oppassen voor nieuwe correcties.

De afgelopen dagen waagden de bulls een nieuwe poging om de koers boven de 38.000 dollar te krijgen, maar die pogingen faalden stuk voor stuk.

Rond de koers van 38.432 werd een nieuw hoogtepunt voor 2023 gevormd, maar inmiddels bungelen we daar weer stevig onder met de huidige koers van 37.200 dollar.

Als we naar de grafiek van Jindal kijken, dan is de koers van 37.750 dollar momenteel de belangrijkste voor de bulls om te doorbreken. Lukt dat niet, dan moeten we mogelijk verder omlaag kijken.

Waar liggen de gevaren voor bitcoin?

Als eerste ligt het gevaar dus bij het niet doorbreken van die koers van 37.750 dollar, die zo belangrijk lijkt voor het voortzetten van de bullish trend van de afgelopen maanden.

Lukt het niet om die koers te doorbreken, dan is volgens Jindal de steun op 37.150 dollar belangrijk. Verliezen we die, dan moeten we de stations van 36.700 dollar, 36.000 dollar en 35.650 dollar in de gaten houden.

Op het moment van schrijven begint de Moving Average Convergence Divergence (MACD), een momentum-indicator uit de technische analyse, momentum te winnen in de bearish-zone voor bitcoin.

Ook de Relative Strength Index (RSI) ligt onder de 50 en is wat dat betreft bearish voor de bitcoin koers. Het lijkt erop dat we op een heel belangrijk moment zitten voor bitoin momenteel.


The post Bitcoin koers wederom afgewezen op $38.000 dollar, dalingen op komst? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.