Bitcoin koers voorbij $46.000 na historisch hoogtepunt S&P 500

Bitcoin waagt opnieuw een poging om de hoogtepunten van januari 2024 te overstijgen. De bulls zijn erin geslaagd om de bitcoin koers van 46.000 dollar te doorkruisen na een historisch hoogtepunt voor de Amerikaanse S&P 500 (aandelenindex).

Bitcoin samen met S&P 500 omhoog

De koersbeweging van bitcoin komt op hetzelfde moment als een historische koersexplosie voor de S&P 500. Voor het eerst raakte de belangrijkste aandelenindex namelijk het niveau van 5.000 punten.

“Sinds het dieptepunt van 27 oktober is de S&P 500 nu met ongeveer 900 punten gestegen”, aldus The Kobeissi Letter op Twitter.

Dat betekent dat de S&P 500 in iets meer dan 3 maanden tijd voor het gigantische bedrag van 8,5 biljoen dollar aan zijn market cap toevoegde.

In zijn laatste marktupdate deelt de handelsfirma QCP Capital dat de opwaartse trends voor zowel aandelen als bitcoin kunnen doorzetten. “Het is waarschijnlijk dat iedere dip wordt opgekocht, omdat investeerders die de boot misten nog proberen in te stappen”, aldus QCP Capital.

“Op basis van dit bullish sentiment kunnen bitcoin en ethereum waarschijnlijk volgen dankzij de halving en het narratief rondom de Spot Ethereum ETFs”, zo redeneert het verder.

Belangrijke steun voor bitcoin

Als we naar de nabije toekomst kijken, dan is het volgens Keith Alan (mede-oprichter van Material Indicators), belangrijk om naar het 50-daagse bewegende gemiddelde van bitcoin te kijken.

Die komt momenteel binnen op 43.000 dollar. Daar moet bitcoin volgens Alan niet onder komen. Mocht dat wel gebeuren, dan kan bitcoin weleens in de problemen komen.

Volgens de populaire analist Aksel Kibar is het in ieder geval belangrijk dat bitcoin de horizontale steun op 40.000 dollar wist te behouden. “Het trendkanaal is intact en handelt als een weerstand rond de 48.000 tot 49.000 dollar”, aldus Kibar.

Bitcoin zit inmiddels al 150 dagen in de koersrange die Kibar aangeeft in zijn grafiek. Kunnen we deze binnenkort aan de bovenkant doorbreken? Dat lijkt bitcoin nodig te hebben om de bullrun echt te kunnen starten.


The post Bitcoin koers voorbij $46.000 na historisch hoogtepunt S&P 500 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.