Bitcoin koers voor het eerste in 2 maanden onder de $39.000

De bitcoin koers is voor het eerst in twee maanden tijd onder de grens van 39.000 dollar gekomen. Aandeelhouders van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) blijven verkopen en brengen daarmee de bitcoin koers in de problemen. De grote vraag is waar de bodem ligt voor bitcoin in dit miljardenbal.

Grayscale loopt leeg

Sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETF van Grayscale stroomde er al voor 3,4 miljoen dollar aan bitcoin uit het fonds.

De angst is echter dat de exodus bij Grayscale nog wel even kan duren. Waarom? Omdat het fonds nog voor vele miljarden dollars aan bitcoin bezit, die het in theorie allemaal kan verkopen als de aandeelhouders op deze manier doorgaan.

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas ging het op 23 januari om een uitstroom van 515 miljoen dollar voor Grayscale.

Veel vertrouwen in een einde van de verkopen van Grayscale is er nog niet, zo blijkt ook wel uit de bovenstaande tweet van Magoo PhD. “En opnieuw vertelden de “experts” je dat de GBTC uitstromen ten einde waren gekomen en opnieuw zaten ze fout.”

Hoeveel kan bitcoin nog dalen?

Op Twitter organiseerde Eric Balchunas een poll om zijn volgers te vragen hoeveel procent van hun bitcoin de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) nog zal verliezen.

Bijna de helft van de respondenten zet momenteel in op een daling van 35 tot 50 procent voor Grayscale.

Volgens CC15Capital zijn er ondertussen 82.525 bitcoin verkocht door Grayscale sinds 10 januari.

Hij roept mensen echter op te stoppen met “paniekverkopen” omdat alle bitcoin die Grayscale verkoopt tot nu toe weer zijn ingekocht door andere ETF-uitgevers.

Het punt is alleen dat mensen meer hadden verwacht van de lancering. In plaats van zorgen om uitstromen bij Grayscale, had de markt natuurlijk gerekend op gigantische instromen die alle records zouden verbreken.

Op basis van die verwachtingen is de bitcoin koers de afgelopen maanden enorm gestegen. Die enorme instromen blijven vooralsnog uit, ook al ziet het er op de lange termijn hoopvol uit.

Dat is waarom bitcoin het nu lastig heeft. Mensen zijn emotioneel en handelen op basis van die emoties.


The post Bitcoin koers voor het eerste in 2 maanden onder de $39.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.