Bitcoin koers: verzuurde analist voorspelt ’tweede golf’ van de bearmarkt

De inmiddels iets minder populaire analist Capo voorspelt in zijn Telegram-kanaal dat bitcoin en de rest van de markt spoedig aan het tweede deel van de bearmarkt beginnen. Hoewel hij denkt dat er nog één koersexplosie kan plaatsvinden voordat de bearmarkt wordt hervat, is hij dus vooral bearish op dit moment. Capo is overigens ook een analist die al maanden roept dat bitcoin nog naar 12.000 dollar gaat zakken en daar nogal emotioneel over kan worden.

Koersdalingen voor bitcoin?

Vanaf de huidige koersen verwacht Capo nog een kleine pomp voor bitcoin, die ons tot het niveau van 43.000 tot 44.000 dollar brengt. Ethereum zou naar 2.300 tot 2.400 dollar kunnen stijgen, maar daarna is het volgens de analist voorbij.

“Daarna moet de tweede golf van de bearmarkt beginnen”, aldus Capo.

Op basis van de bovenstaande grafiek lijkt hij in ieder geval een bitcoin koers van 38.000 dollar te voorspellen op redelijk korte termijn. Voor 16 december zelfs, als we de rode pijl in de grafiek mogen geloven.

Momenteel is bitcoin misschien wel aan de pomp bezig die Capo nog voorspelde. De bitcoin koers klokt vandaag namelijk binnen op het niveau van 42.900 dollar en staat bijna 5 procent in de plus.

Capo is bearish, maar heeft geen openstaande shorts

Hoewel Capo dus bearish is over de markt, durft hij het momenteel niet aan om shorts te openen op bitcoin of andere munten.

Dat is ook een opvallende verklaring voor een analist die een tweede deel van de bearmarkt voorspelt.

“Ik weet dat mensen de afgelopen weken/maanden de waardes van hun portfolio’s hebben uitgebreid en daar ben ik blij om. Wat mij betreft blijf ik trouw aan mijn analyse en respecteer ik het werk van anderen, die honderden uren spenderen aan macro-analyses van de hele markt, terwijl ze de ruis negeren”, aldus Capo.

Zijn idee blijft hetzelfde. “Er zijn mensen die daar boos om lijken te worden; dat ik niet in de markt zit, maar het is mijn beslissing en daar ben ik tevreden mee. Er zullen altijd kansen zijn”, zo spreekt de analist.


The post Bitcoin koers: verzuurde analist voorspelt ’tweede golf’ van de bearmarkt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.