Bitcoin Koers Verwachting 2024 – 3 Factoren Die Kunnen Leiden Tot Nieuwe Crypto Rally – Gaat Bitcoin Stijgen Naar ATH En Wat Bekent Dit Voor Crypto’s Toekomst?

Nog maar een halve dag en we beginnen aan 2024, een interessant jaar voor crypto, en zeker voor ’s werelds bekendste cryptomunt Bitcoin. Gaat Bitcoin stijgen en volgt er een nieuwe crypto rally? Of bleek de koers van $44.000,- vorige week het hoogtepunt van de recente stijgingen?

Lees alles over de Bitcoin koers in 2024 en welke factoren de belangrijkste invloed hebben op de ontwikkeling van deze koers. Daarnaast vind je onderaan dit artikel de beste nieuwe crypto die in 2024 grote stijgingen kunnen noteren.

Bitcoin koers verwachting 2024 – Bull run of nieuwe crash?

De Bitcoin koers zweeft al een aantal weken rond een belangrijk punt en steeg tot $44.000,-, maar heeft daarna moeite om een volgende doorbraak te forceren. Voor 2024 werd lange tijd een stijging van de Bitcoin koers verwacht, maar crypto analisten komen de afgelopen dagen met een ander geluid.

Het lijkt er namelijk op dat traders massaal Bitcoin ingekocht hebben in anticipatie van de Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s zijn enkele maanden geleden officieel aangevraagd bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. De verwachte goedkeuring van deze ETF’s is tot nu toe steeds uitgesteld, maar lijkt begin 2024 te komen.

Zoals gezegd is er een scheiding in de markt waarbij de ene kant denkt dat de institutionele adoptie van Bitcoin goed nieuws zal zijn voor de Bitcoin koers, terwijl de andere kant sceptisch is. Het originele idee achter Bitcoin zorgt voor decentralisatie waarbij juist de macht van grote financiële partijen niet meer geldt.

Met het uitbrengen van Bitcoin ETF’s komt er juist weer een deel macht terug bij deze partijen. Daarnaast heeft Bitcoin een gelimiteerde oplage, terwijl er in ETF’s eindeloos geïnvesteerd kan worden. Daarmee staat het uitbrengen van Bitcoin ETF’s haaks op alles wat Satoshi Nakamoto met Bitcoin heeft proberen te bewerkstelligen.

3 Factoren die kunnen leiden tot nieuwe crypto rally

In 2023 zijn de meeste crypto koersen zeer stabiel gestegen, wat dit een zeer opmerkelijk jaar voor crypto maakt. Waar de koersen normaal zeer volatiel zijn, heeft dit jaar voor de meeste cryptomunten uitgewezen een stabiele verdubbeling op te kunnen leveren.

Gaat dit in 2024 weer veranderen en komen we weer in een kortstondige crypto rally terecht die juist in korte tijd grote winst op kan leveren? Lees hieronder welke factoren hiervoor zouden kunnen zorgen.

Bitcoin ETF’s

Hierboven heb je al de argumenten kunnen lezen waardoor Bitcoin ETF’s mogelijk slecht zullen zijn voor de Bitcoin koers, maar de andere kant van het verhaal is dat het ook zou kunnen zorgen voor grote stijgingen. Door Bitcoin ETF’s uit te brengen komt er opeens een enorme groep nieuwe investeerders bij op de markt.

Dat zijn de grotere beleggers die hiervoor ver weg bleven van cryptocurrency en een groep investeringsmaatschappijen die nu meer mogelijkheden krijgen om zich ook te mengen in deze markt. Deze hernieuwde interesse kan zorgen voor grote stijgingen in de vraag naar Bitcoin waardoor ook de koers een nieuwe klapper kan maken.

Bitcoin halving

In april vind er een nieuwe Bitcoin halving plaats, dit gebeurt eens in de vier jaar en hierbij worden de beloningen die miners ontvangen voor het toevoegen van een block aan de blockchain gehalveerd. Dit is een cruciaal onderdeel van de werking van de Bitcoin blockchain en zorgt historisch gezien voor grote stijgingen.

Na de vorige Bitcoin halving in 2019 steeg de koers van een dieptepunt van minder dan $3.000,- naar meer dan $12.000,- in enkele maanden tijd. Mocht de koers nu weer x4 gaan komen we op een hoogte terecht die alle records verbreekt.

Regulatie en verdere adoptie

Het is voor Bitcoin altijd belangrijk wat overheden en grote bedrijven doen rondom cryptocurrency. Gaan grote overheden als die van de Verenigde Staten en China in 2024 soepeler of strenger om met de crypto markt? Dit kan een groot effect hebben in de markt.

Ook de adoptie van grote bedrijven zorgt vaak voor een verhoogde Bitcoin koers. Denk bijvoorbeeld aan een aantal jaar geleden toen Tesla besloot meer in Bitcoin te investeren. Mochten er grote bedrijven zijn die Bitcoin ook als betaalmiddel gaan accepteren, kan dit voor nog meer vraag naar de cryptomunt zorgen.

Gaat de Bitcoin koers een nieuwe ATH noteren?

In 2024 moet het dan echt gaan gebeuren; één Bitcoin moet $100.000,- waard worden. Een grens die al lang genoemd wordt door bekende analisten en eigenlijk staan alle lichten op groen om dit in 2024 te doorbreken.

De koers is het afgelopen jaar gestegen met 157%, maar als bovengenoemde factoren een positieve rol gaan spelen in de Bitcoin koers, zal het met gemak het oude record van $67.000,- kunnen doorbreken. Als het eenmaal voorbij die grens is, lijkt het onwaarschijnlijk dat de $100.000,- niet gehaald wordt.

Nieuwe crypto met meeste potentie in 2024

Bitcoin blijft de belangrijkste graadmeter in de crypto markt, maar er zijn dit jaar genoeg coins geweest die nog veel harder zijn gestegen dan Bitcoin. Hieronder vind je enkele nieuwe cryptomunten die in 2024 beter kunnen gaan presteren dan de Bitcoin koers.

Bitcoin Minetrix – Profiteer mee wanneer Bitcoin koers stijgt

Bitcoin Minetrix is een token die op dit moment in een presale verkrijgbaar is en nauw verwant is aan Bitcoin. De token komt met een uniek stake-to-mine concept waarbij je kunt profiteren van Bitcoin mining zonder zelf bezig te zijn met de hardware.

btcmtx presale

Je krijgt door de token te staken namelijk mining credits die je in kunt zetten voor cloud mining. Vervolgens krijg je een deel van de beloning als er succesvol gemined is. De presale is op dit moment nog bezig, maar er is al bijna $7 miljoen opgehaald. Wees er snel bij als jij nu nog van het voordelige presale tarief wil profiteren.

 

Sponge V2 – Komt er een nieuw meme coin seizoen?

In navolging van een stijging van de Bitcoin koers kan ook de markt van meme coins een grote stijging meemaken. Eén van de kanshebbers om het volgende meme coin seizoen te gaan leiden is Sponge V2, een gloednieuwe cryptomunt die op een unieke manier te verkrijgen is.

Je kunt op dit moment de Sponge V2 token namelijk nog niet kopen omdat deze alleen nog beschikbaar is voor iedereen met de Sponge V1 token. Om de tweede versie te verkrijgen moet je namelijk die V1 tokens staken. Vervolgens krijg je als beloning voor het staken Sponge V2 tokens uitgekeerd.

 

Meme Kombat – Unieke game met hoge winstmogelijkheden

Tot slot is daar Meme Kombat, een andere token die nauw verbonden is met meme coins. Op het platform van Meme Kombat komt een spel dat lijkt op Mortal Kombat, maar dan gespeeld wordt door je favoriete meme karakters uit de crypto markt.

Als houder van de MK token, die je nu in een presale kunt kopen, is het mogelijk om te wedden op welk karakter je denkt dat gaat winnen. Daarnaast kun je de MK token staken om een passief inkomen op te bouwen, dat kan samen met een stijging in de koers van de cryptomunt tot grote winsten leiden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Bitcoin Koers Verwachting 2024 – 3 Factoren Die Kunnen Leiden Tot Nieuwe Crypto Rally – Gaat Bitcoin Stijgen Naar ATH En Wat Bekent Dit Voor Crypto’s Toekomst? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.