Bitcoin koers verplettert aandelen, goud en obligaties

Vanuit de traditionele financiële industrie wordt nog weleens neergekeken op bitcoin en mensen die investeren in de digitale munt. Maar als we naar de prestaties van bitcoin kijken, dan zou het eigenlijk omgekeerd moeten zijn. Vanaf 1 januari 2021 gemeten doet bitcoin het beter dan de Nasdaq, S&P 500, goud en Amerikaanse staatsobligaties.

Bitcoin verplettert de concurrentie

In een nieuwe tweet kijkt bitcoin-analist Dylan LeClair naar de prestaties van bitcoin ten opzichte van de grote traditionele assets vanaf 1 januari 2021 gemeten. Er lijkt geen asset te vinden die het beter doet dan bitcoin…

Waar bitcoin het mag doen met een plus van 46 procent, moet de Nasdaq het afleggen met 17 procent, schrijft goud een plus van 11 procent op, de S&P 500 een plus van 9 procent en moeten Amerikaanse staatsobligaties het doen met een koersverlies van 15 procent.

Overigens is de score van 17 procent van de Amerikaanse Nasdaq nog helemaal niet zo slecht. Zeker niet als je bedenkt dat de Amerikaanse techbeurs een stuk minder volatiel is dan bitcoin. Daarmee was het de afgelopen jaren zeker geen slechte diversificatie voor het portfolio van een bitcoiner.

Wat zijn de verwachtingen voor bitcoin in 2024?

Voor het jaar 2024 zijn de verwachtingen in ieder geval weer hooggespannen als het over bitcoin gaat.

De bitcoin koers explodeert nu al op basis van de hoge verwachtingen omtrent de naderende lancering van Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Niemand weet nog zeker of het felbegeerde beleggingsproduct daadwerkelijk op de markt komt, maar dat lijkt even niet te deren.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat bitcoin zelfs op een plus van ~160 procent. Dat zijn cijfers waar vrijwel geen enkele asset tegenop kan. Alleen bitcoin-gerelateerde aandelen lijken het op dit moment nog beter te doen dan de digitale munt zelf, maar die brengen dan ook weer extra risico’s met zich mee.

Neem bijvoorbeeld een Coinbase, waarvoor er natuurlijk altijd het gevaar bestaat dat er concurrenten bijkomen.


The post Bitcoin koers verplettert aandelen, goud en obligaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.