Bitcoin koers verliest momentum – gaan we weer dalen?

Bitcoin steeg afgelopen week na het goede nieuws over de Ethereum ETFs, maar lijkt nu weer een beetje momentum te verliezen. Met name rond het niveau van $70.000-$69.000 lijkt een hoop weerstand. te liggen voor bitcoin. Er is echt een impuls nodig om bitcoin tot boven de $70.000 te brengen en een kans te geven op nieuwe all-time highs.

Bitcoin loopt vast onder de $70.000

De bitcoin koers vond steun boven het niveau van $66.000 en begon vanaf dat niveau aan nieuwe stijgingen. Het lukt om de weerstand van $68.000 te doorbreken, maar op de koersen van $69.500 en $70.000 waren de bears een stukje actiever dan de bulls.

Dat resulteert dan ook in de huidige bitcoin koers van $68.500 waarmee duidelijk is dat de digitale munt nog niet klaar is voor een nieuwe all-time high. Natuurlijk kan er op de korte termijn een hoop gebeuren voor de digitale munt, maar op dit moment lijkt de weerstand op deze niveaus te groot voor de bulls.

Het lokale hoogtepunt voor bitcoin werd gevormd op het niveau van $69.608 en vervolgens corrigeerde de grootste munt van de markt een beetje.

Bitcoin handelt nu in ieder geval rond het 100-uur bewegende gemiddelde, dat op het koersniveau van $68.646 ligt. De grote vraag is of bitcoin daar vandaag definitief boven kan blijven en mogelijk weer een aanval op de $70.000 kan openenen.

Focus op Ethereum

De focus van de markt ligt op dit moment echter bij Ethereum. De munt van Vitalik Buterin kreeg afgelopen week goedkeuring voor de felbegeerde ETFs in Amerika, waardoor de markt nu vooral enthousiast is over de korte termijn vooruitzichten van Ethereum.

“Als bitcoin er niet in slaagt om boven de weerstand van $69.500 te kruipen, dan kunnen er nieuwe dalingen volgen. De eerste steun aan de onderzijde ligt op $68.000.

De volgende steun die we tegenkomen voor bitcoin ligt op $67.500. Daarna moeten de ogen op $67.000 en bij nieuwe verliezen mogelijk zelfs op $65.500 op de korte termijn”, aldus de analisten van newsbtc.

Wat dat betreft zijn er dus een paar spannende uren/dagen aangebroken voor de bitcoin koers.


The post Bitcoin koers verliest momentum – gaan we weer dalen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.