‘Bitcoin koers van 60.000 dollar in aantocht’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan bestaat er een kans dat we op korte termijn een bitcoin koers van 60.000 dollar op de borden zien. Aan zijn ruim 70.000 abonnees op YouTube vertelt Svenson dat bitcoin met 40 procent kan stijgen als we deze week boven het niveau van 44.000 dollar weten af te sluiten.

Kans op stijgingen voor bitcoin

“Als bitcoin deze week boven de weerstand (44.000 dollar) weet te sluiten, dan geeft dat ons een signaal dat de markt bullish is. Dat de bulls de controle hebben, wat ons weer reden geeft om bullish te zijn”, aldus Svenson.

Daarna is het zaak dat bitcoin weer boven de 49.000 dollar uitkomt. Dat markeerde de top van de ETF-hype die met een domper eindigde na de lancering van de felbegeerde Spot Bitcoin ETFs.

Inmiddels begint bitcoin weer langzaam te herstellen en zien we voorzichtig weer analisten die bullish durven te zijn over de koers. Als we de 60.000 dollar die Svenson voorspelt krijgen, dan zou dat spectaculair zijn. Zeker als het voor de halving zou gebeuren, want dat verwacht bijna niemand.

Andere redenen om bullish te zijn over bitcoin

Het is echter wel cruciaal dat we op korte termijn boven de 49.000 dollar weten te sluiten die Svenson aangeeft.

Dan zijn er volgens hem zoveel redenen om bullish te zijn, dat er een significante kans is dat we doorstoten naar het niveau van 60.000 dollar. Daarna is een nieuwe all-time high ook niet ver weg meer voor bitcoin.

Maar voordat we te hard van stapel lopen moeten we het nog maar zien. De andere factor waar Svenson nu naar kijkt is de psychologische. Volgens de analist willen veel mensen investeren voor de halving.

Iedereen die bitcoin kent, weet van de halving; zo vertelt de analist. Als bitcoin voor de halving al zijn bullish momentum weet te pakken, dan zou er in theorie een soort fomo kunnen ontstaan in aanloop naar dat belangrijke moment.


The post ‘Bitcoin koers van 60.000 dollar in aantocht’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.