Bitcoin koers van $170.000 in mei? Dave the Wave is bullish!

De populaire, maar pseudonieme analist Dave the Wave is op dit moment extreem bullish over de bitcoin koers. Het is volgens hem een kwestie van tijd voordat bitcoin in de welbekende “parabola” terechtkomt. Dave the Wave ziet momenteel een drietal indicatoren die wijzen op een bitcoin koers van 170.000 dollar in mei.

Bitcoin koers van $170.000 in mei?

Om zijn bewering te onderbouwen deelt de analist een weekgrafiek van bitcoin waarin de Moving Average Convergence Divergence (MACD) te zien is, die men gebruikt om omkeringen te voorspellen en trends te bevestigen.

Naast de MACD zet Dave the Wave ook de Fibonacci-theorie in en gebruikt hij zijn eigen Logarithmic Growth Curve (LGC) model om de bitcoin koers te voorspellen. Het LGC-model wordt gebruikt om lange-termijn hoogtepunten en dieptepunten te voorspellen voor de bitcoin koers, terwijl het volatiliteit op de korte-termijn probeert te negeren.

Alledrie de indicatoren komen volgens Dave the Wave samen op een manier die in het verleden nieuwe all-time highs opleverden.

Kunnen we ons dan echt gaan opmaken voor een bitcoin koers van 170.000 dollar de komende tijd? Dat voelt nog een beetje onrealistisch. Zeker als je bedenkt dat we in november 2022 nog op het niveau van 15.500 dollar rondbungelden.

Bitcoin-parabola is aanstaande

“Als de beginnende parabola doorzet in een volledige parabola, dan zou dat een argument zijn voor een bitcoin koers van 170.000 dollar in mei. De wekelijkse MACD correspondeert met vorige all-time highs, het LGC-model en de Fibonacci-niveaus wijzen op stijgingen, zelfs als de MACD zou terugvallen”, aldus een optimistische Dave the Wave.

De analist zegt een voortzetting van de push omhoog van de bulls het meest waarschijnlijke scenario is op dit moment. Totdat we onder het stijgende steunpunt in de grafiek sluiten, wat momenteel rond de koers van 67.000 dollar zou liggen.

Totdat de lijn in de bovenstaande grafiek breekt, is het volgens Dave the Wave waarschijnlijk dat bitcoin de parabolische stijging doorzet. Gaan we dan echt heel vroeg pieken tijdens deze cyclus of krijgt Michael Saylor gelijk en zitten we in de “bitcoin goldrush” die tot 2034 duurt?


The post Bitcoin koers van $170.000 in mei? Dave the Wave is bullish! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.