Bitcoin koers stijgt, krijgt de bullrun een vervolg?

  1. De bitcoin koers heeft steun gevonden en is aan een nieuwe stijging boven de 43.000 dollar begonnen. Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers zelfs op 43.500 dollar en lijkt het erop alsof de bulls een nieuwe poging willen wagen om het niveau van 44.000 dollar definitief te overstijgen.

Uiteindelijk dipte bitcoin in de laatste correctie tot 41.650 dollar, om vervolgens een verse stijgingen te beginnen.

Bitcoin koers hervat stijgingen

Hoewel de stijgingen van de bitcoin koers van vandaag nog niet helemaal aan die van ethereum kunnen tippen (3% versus 9%) is het mooi om weer een opleving te zien bij de grootste munt van de markt.

Nu is het belangrijk om dat momentum vast te houden in aanloop naar de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, die nu echt op het punt van lanceren staan. Als alle verwachtingen van de experts kloppen, dan moeten de ETFs in Amerika tijdens de eerste werkdagen van het nieuwe jaar goedkeuring krijgen.

Bitcoin handelt nu in ieder geval weer boven de 43.000 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde. Dat lijkt een positieve ontwikkeling en het is te hopen dat die twee lijnen nu als steun kunnen fungeren voor de koers.

Dat lijkt het geval; mits we natuurlijk die Spot Bitcoin ETF krijgen aan het begin van het nieuwe jaar.

Weer een afwijzing voor bitcoin?

Het is nu echter wel belangrijk dat de bulls erin slagen om de bitcoin koers boven de 44.000 dollar te krijgen. Als we daar opnieuw worden afgewezen, dan kan de digitale munt aan een verse daling beginnen. De eerste steun aan de onderkant ligt volgens Aayush Jindal van NewsBTC in ieder geval op het niveau van 43.350 dollar.

Als we die verliezen, dan moeten we richting de 42.750 dollar kijken. Als we daaronder komen, dan is er een risico op meer verliezen. In dat geval kan de koers dippen tot 42.000 dollar op de korte termijn.

Positief is dat de MACD op de uurgrafiek weer momentum pakt in de bullish-zone voor bitcoin en meestal is dat een goed signaal voor de koers op de korte termijn. Dat zien we ook terug in de stijging van bijna 3 procent die bitcoin over de afgelopen 24 uur pakte.


The post Bitcoin koers stijgt, krijgt de bullrun een vervolg? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.