Bitcoin koers steeg met 150% in 2023, maar deze bedrijven deden het beter

De bitcoin koers is met 150 procent gestegen in 2023, maar die prestaties verbleken bij de aandelen van sommige cryptobedrijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de stijging van Coinbase van 266 procent in 2023. Bitcoin verslaat aan de andere kant dan wel weer de Nasdaq 100, de Amerikaanse techbeurs, die het met een stijging van 53 procent moet doen.

Bitcoin-bedrijven in de plus

Ook bitcoin miners doen het op dit moment meer dan goed. Zo staat bitcoin miner Marathon Digital vanaf het begin van 2023 gemeten al op een stijging van 484 procent (!).

Dat zijn stijgingen die je bijna laten denken dat het beter is om in bitcoin miners te investeren… al brengen zij natuurlijk ook extra risico met zich mee.

De mining-industrie zit barstensvol met concurrentie en is om die reden niet ALLEEN maar afhankelijk van het succes van bitcoin. Marathon Digital heeft een stijgende bitcoin koers nodig EN moet de concurrentie verslaan om op de lange termijn succesvol te blijven.

Hetzelfde geldt voor bedrijven als Coinbase, die ook met zware concurrentie te maken kunnen krijgen. Hoge rendementen brengen een hoog risico met zich mee, zullen we maar zeggen.

Bitcoin is populair

Aan alles zien we echter dat bitcoin op dit moment razend populair is onder investeerders (en gebruikers).

Matrixport weet namelijk te melden dat de transactiekosten op bitcoin zijn geëxplodeerd de afgelopen maanden. Dat heeft vooral te maken met de toenemende populariteit van Bitcoin Ordinals.

Dat fenomeen zorgt er overigens ook voor dat miners op dit moment zo goed presteren. In sommige blokken zijn de transactiekosten zelfs hoger dan de bloksubsidie die ze ontvangen voor het produceren van een blok.

Aan de ene kant kun je stellen dat de opkomst van Ordinals goed is voor het netwerk, omdat dit miners blijft betalen. Maar aan de andere kant vult het netwerk zich hiermee met “onzin” in de vorm van non-monetaire transacties.


The post Bitcoin koers steeg met 150% in 2023, maar deze bedrijven deden het beter appeared first on Bitcoinmagazine.nl.