Bitcoin koers staat op het punt de ‘pre-halving gevarenzone’ te betreden

Historisch gezien is de bitcoin prijs in de weken voor de halving gedaald en het kan zo’n dalende beweging zich nogmaals herhalen, denken analisten.

Bitcoin koers in de “gevarenzone”

Bitcoin is volgens sommigen slechts enkele dagen verwijderd van het betreden van een pre-halving “gevarenzone”. Dat is een periode waarin de prijs historisch gezien is gedaald in de aanloop naar zijn halving, volgens de analist Rekt Capital.

“Over 2 dagen zal bitcoin officieel de ‘Gevarenzone’ betreden […] waar historische pre-halving terugvallen zijn begonnen,” aldus crypto-analist Rekt Capital in een X-post op 17 maart. In het verleden is de bitcoin prijs gedaald in de 14 tot 28 dagen voorafgaand aan zijn halving. Tijdens de halving van 2016 daalde bitcoin met 40% gedurende die tijd, en in 2020 viel het met 20%.

In januari voorspelt Rekt Capital een “pre-halving rally” die ongeveer 60 dagen voor de halving, gevolgd door een “pre-halving terugval” ongeveer één tot drie weken voor de halving.

De voorspelling van de rally bleek juist te zijn, aangezien bitcoin halverwege februari begon te stijgen. Analisten waren verrast in maart toen bitcoin zijn vorige cyclus’ all-time high van $68.990 overtrof, dat is de eerste keer dat BTC dit ooit heeft gedaan vóór een halving-evenement.

De volgende halving is voorspeld in net iets minder dan 33 dagen, op 20 april, volgens CoinMarketCap. Echter, de bitcoin prijs is al met 8,5% gedaald van zijn all-time high op 14 maart van $73.835 naar de huidige prijs van $67.537, volgens Cointelegraph Markets Pro.

CEO’s van Crypto.com en Binance optimistisch over Bitcoin

Volgens de relatief nieuwe Binance CEO Richard Teng zal bitcoin koersrecords blijven breken en gaat deze nog voorbij de $80.000. Teng beweert dat bitcoin “nog maar net begonnen is” en wijst op de vloedgolf aan institutioneel geld dat naar BTC vloeit. Met name de nieuwe Amerikaanse exchange-traded funds (ETFs), die in korte tijd $57 miljard onder beheer hebben, zijn in trek volgens gegevens van Dune Analytics.

De Binance-baas zegt dat hij verwacht dat bitcoin boven de $80.000 stijgt “door het verminderen van het aanbod en de aanhoudende vraag,” maar het zal geen “rechte lijn” zijn en er zullen prijsschommelingen plaatsvinden onderweg.

Crypto.com medeoprichter en CEO Kris Marszalek zegt tegenover CNBC op 15 maart dat de recente prijsdaling van bitcoin een “gezonde beweging was, die wat van de opgebouwde leverage verwijdert.”

Hij voegt eraan toe dat zijn beurs ziet dat bitcoin in een opwaartse trend zit die het voor het laatst zag in laat 2020 en vroeg 2021, toen het steeg van onder de $20.000 naar meer dan $60.000 in iets meer dan drie maanden en zei dat de huidige volatiliteit “eigenlijk vrij laag is met wat we hebben gezien in voorgaande cycli.”

Marszalek verwacht een “gestage opbouw” in de prijs, met “minder plotselinge bewegingen” omdat het een activa is “dat je voor decennia wilt houden, niet voor dagen of weken.”


The post Bitcoin koers staat op het punt de ‘pre-halving gevarenzone’ te betreden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.